La catedral de Barcelona ha acollit un acte públic de comiat a Montserrat Caballé (EFE)
La catedral de Barcelona ha acollit un acte públic de comiat a Montserrat Caballé (EFE)
Barcelona

El públic s'acomiada de Montserrat Caballé en una cerimònia a la catedral de Barcelona

RedaccióActualitzat

Cerimònia per Montserrat Caballé, aquest diumenge, a la catedral de Barcelona. És el primer acte públic en record de la soprano, que va morir el 6 d'octubre passat.

És un acte solemne i públic, a diferència del funeral senzill i íntim que per desig de la soprano es va fer fa sis setmanes.

Ara, promogut pel Liceu, i d'acord amb la família, es fa aquest gran acte musical i religiós, que ha començat amb fragments de l'Adagio de Samuel Barber i ha continuat amb el respons oficiat per l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella.

Després, ha arribat el moment del Rèquiem de Verdi, una peça considerada icònica en el repertori de Caballé.

Josep Pons ha dirigit el Cor i l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu, acompanyats per la Polifònica de Puig-reig, i un grup de destacats solistes: la soprano basca Ainhoa Arteta, la mezzosoprano sueca Anna Larsson, el tenor austríac Nikolai Schukoff i el baix rus Alexander Vinogradov.

La família de Caballé s'ha assegut en un dels laterals de la catedral. La filla de la soprano, Montserrat Martí Caballé, s'ha mostrat visiblement emocionada durant l'acte.

 

 

La catedral s'ha omplert de persones que, en només tres hores, a través d'internet, van exhaurir les localitats disponibles, que eren gratuïtes. No hi ha hagut, però, una gran presència institucional. Entre les personalitats que hi han assistit hi havia la consellera de Cultura, Laura Borràs, i els ministres de Cultura i Política Territorial, José Guirao i Meritxell Batet.

El Liceu, tan lligat a la trajectòria artística de Montserrat Caballé, ha obert portes perquè tothom que volgués pogués seguir en directe l'acte de comiat a Montserrat Caballé a través del senyal de televisió. 1.800 persones s'hi han reunit per seguir la cerimònia.

 

 

ARXIVAT A:
Música
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut