José Luis Centella, portaveu d'Esquerra Plural, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
José Luis Centella, portaveu d'Esquerra Plural, en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Madrid

El PSOE i IU-ICV exigeixen un ple monogràfic sobre corrupció al Congrés amb Rajoy

El PP s'ha reservat la resposta al·legant que la petició no s'ha presentat per escrit

RedaccióActualitzat

El PSOE i Esquerra Plural han reivindicat aquest dimarts la celebració d'una sessió plenària monogràfica per la setmana vinent al Congrés sobre la corrupció, incloent-hi una compareixença del president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Ha estat després que el president espanyol ha demanat disculpes arran de l'últim cas que ha esquitxat el seu i altres partits.

Aquesta proposta ha estat expressada oralment a la Junta de Portaveus de la Cambra amb el suport de tota l'oposició, però el PP s'ha reservat la resposta al·legant que la petició no s'ha presentat per escrit.

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha advertit Rajoy que demanant perdó no n'hi ha prou: "El Senat no és un confessionari, al Senat s'hi va a donar explicacions i a donar la cara sobre un afer que genera moltíssima incertesa i indignació a la societat".

El portaveu d'Esquerra Plural, José Luis Centella, ha avisat que mentre Mariano Rajoy no ofereixi explicacions no podrà haver-hi "normalitat parlamentària" perquè tampoc hi ha "normalitat al carrer".

Anar al contingut