El ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón. (Foto: EFE)
El ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón. (Foto: EFE)
Madrid

El PSOE exigeix la revocació de l'indult al guàrdia civil, fill d'un regidor del PP, que va gravar una agressió sexual

El PSOE exigeix la revocació de l'indult al guàrdia civil que va gravar una agressió sexual i en va fer mofa, i el qualifica "d'atac a la dignitat de les dones"

RedaccióActualitzat

Les reaccions al reial decret que concedeix l'indult al guardia civil que va gravar una agressió sexual d'un amic no s'han fet esperar. La secretària d'Igualtat del PSOE, Purificación Causapié, ha qualificat l'indult de "vergonya, atac a la dignitat i als drets femenins i una humiliació a les dones espanyoles."

El guàrdia civil és Manuel Arbesú González, fill d'un regidor popular al municipi asturià de Lena. El pare va organitzar una recollida de firmes per demanar el perdó del seu fill.

El guàrdia civil havia estat condemnat a sis mesos d'inhabilitació i la pèrdua del lloc de feina per omissió del deure com a policia. Arbesú va gravar amb el seu mòbil els tocaments que un amic feia a una dona en un tren i en va fer mofa.

L'executiu de Mariano Rajoy li ha commutat la condemna per una multa de 500 euros que pot pagar en quotes diàries de tres euros.

Per Purificación Causapié "no es pot plantejar a la societat que un fet d'aquestes característiques no tingui cap sanció" i afegeix que "s'ha de traslladar el missatge que no es permetran més agressions a la dona".

 

 

Anar al contingut