Madrid

El PSOE, Ciutadans i Podem s'uniran avui al Congrés per paralitzar la LOMCE

El govern en funcions va vetar el mes passat aquesta proposta per considerar que això suposava deixar de rebre 615 milions d'euros dels fons europeus

RedaccióActualitzat

El ple del Congrés dels Diputats aprovarà aquesta tarda paralitzar l'aplicació de la LOMCE amb els vots a favor del PSOE, Ciutadans i Podem. Aquesta serà una de les primeres conseqüències de la nova legislatura del PP, que ja no té majoria absoluta a la cambra baixa.

Amb aquesta iniciativa, el PSOE vol aturar la possibilitat de segregació per sexes en el sistema públic educatiu, fer que l'assignatura de religió deixi de ser avaluable i que els directors dels centres els tornin a nomenar els consells escolars.

La proposta que tirarà endavant va ser vetada pel govern en funcions de Mariano Rajoy el mes passat, perquè suposava, segons els populars, deixar de rebre 615 milions d'euros dels fons europeus.

Ruiz creu que no n'hi ha prou amb la suspensió

La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Meritxell Ruiz, ha dit que paralitzar el calendari d'aplicació de la LOMCE "no és suficient". El mateix dia que el Congrés ha de debatre paralitzar la llei, Ruiz ha apuntat que no es tracta de negociar els terminis, sinó que la LOMCE té un problema ideològic i és "nefasta" a nivell pedagògic.

Pel que fa a les revàlides, la consellera ha reiterat la seva crítica que l'obtenció d'un títol estigui condicionada a un examen extern, i ha assegurat, després que la Generalitat no assistís a una reunió tècnica sobre les proves d'avaluació, que encara no han decidit si aniran a la reunió amb el ministre Íñigo Méndez de Vigo el 24 de novembre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut