Barcelona

El PSC destaca que "no hi ha cap pacte polític" al País Basc que es pugui fer sense el PSE

El secretari d'Organització del PSC, José Zaragoza, ha mostrat la seva satisfacció pels resultats electorals dels socialistes bascos a les eleccions a Euskadi, on han aconseguit 24 escons. "El PSE compta amb el suport de la ciutadania basca", ha dit Zaragoza, que ha remarcat que és el partit que "ha experimentat un augment més significatiu de vots", un fet que "els situa en la centralitat del panorama polític del País Basc". A més, ha recordat que "no hi ha cap pacte polític que es pugui fer sense el PSE". Tot i que les eleccions al País Basc les ha guanyat el PNB, amb 30 escons, aquests podrien perdre el govern basc per primer cop des de 1980.

Actualitzat
Pel que fa a les eleccions a Galícia, on el PP ha obtingut majoria absoluta i el bipartit entre socialistes i nacionalistes no es podrà repetir, Zaragoza ha manifestat la seva solidaritat amb el PSdeG.

Segons Zaragoza, tant els resultats del País Basc com els de Galícia demostren que "la ciutadania no ha votat en clau estatal i hi ha hagut una decisió autònoma de cada comunitat sobre com vol ser governada".

Anar al contingut