Els terrenys de BCN World són al costat de Port Aventura
Els terrenys de BCN World són al costat de Port Aventura
Barcelona

El PSC deixarà de donar suport al BCN World si es construeixen habitatges

En declaracions a Catalunya Informació, el diputat Xavier Sabaté acusa el govern de cedir a pressions privades

RedaccióActualitzat

El PSC es planteja deixar de fer costat al projecte del BCN World si la Generalitat aprova que es construeixin vivendes als terrenys de La Caixa. El diputat socialista Xavier Sabaté ha acusat el govern de cedir a pressions privades. El PSC s'oposa a la construcció de 2.700 habitatges que preveu l'executiu. 

En declaracions a Catalunya Informació, Sabaté, que és a la comissió mixta, lamenta que CIU hagi recuperat la idea de donar també una utilització residencial als terrenys: "Ens hem trobat amb la sorpresa que a partir de l'octubre o novembre han aparegut usos residencials. El govern sap que nosaltres no ho podem admetre perquè no volem que hi hagi una gran densitat més enllà de la que ja serà una densitat notable. El govern ha de resistir les pressions dels interessos privats dels propietaris dels terrenys, que, evidentment, volen treure tot el benefici possible, però ha de vetllar per l'interès públic."

La zona residencial constava al projecte inicial, però, segons Sabaté, no hi havia de ser al nou pla urbanístic: "El govern diu: 'són els que hi havia ara previstos', i és cert, però precisament el que nosaltres vam dir és que si fèiem un pla urbanístic nou, en què s'hi havia de posar aproximadament 800.000 o 900.000 metres quadrats destinats a activitat turística d'hotels, casinos, etcètera..., no deixaríem també els 300.000 metres quadrats destinats a usos residencials per a habitatges, no?". El mes que ve ja es podria aprovar el Pla Director Urbanístic.

Anar al contingut