Catalunya

El primer trimestre d'aquest any han mort 32 persones en accidents de feina a Catalunya, set més que l'any passat

Entre el gener i el març d'aquest any, a Catalunya, han mort 32 persones en accidents de feina. Són set morts més dels que hi va haver l'any passat per aquestes dates, quan van morir 25 treballadors. La construcció és el sector on més accidents hi ha i, per això, aquestes són les empreses que més visites reben dels inspectors de treball. Un equip de TV3 n'ha seguit un parell per veure de prop en què consisteix la seva feina.

Actualitzat

El primer pas dels inspectors és fer una ullada, des de fora, per començar a detectar si hi ha riscos. De visites d'aquesta mena se'n van fer l'any passat 51.000 a Catalunya, moltes a empreses de la construcció.
El següent pas és -ja amb l'encarregat de l'obra- entrar-hi a fons. Les caigudes d'alçada són una de les principals causes en els accidents, tant els greus com els mortals, que hi ha a les obres. Per tant, és un dels primers aspectes per revisar.

Però els inspectors també demanen documentació d'altres coses. Ho fan als barracons, on comproven tot el pla de prevenció, la relació d'empreses subcontractades que treballen a l'obra, els treballadors que tenen i si tots els contractes i els permisos estan en regla. Part d'aquesta documentació arribarà hores o dies més tard i completarà aquesta inspecció.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut