Imatge d'arxiu de Carles Hug de Borbó-Parma (Foto: EFE)
Imatge d'arxiu de Carles Hug de Borbó-Parma. L'exmarit de la princesa Irene d'Holanda ha mort als 80 anys a Barcelona. (Foto: EFE)
Barcelona

El pretendent al tron d'Espanya, Carles Hug de Borbó-Parma, mor als 80 anys en un hospital de Barcelona

Carles Hug de Borbó-Parma ha mort d'un càncer de pròstata aquest matí a Barcelona als 80 anys. Era membre de la branca carlina dels Borbons, que reivindica el tron espanyol des del segle XIX, i va ser pretendent a la corona d'Espanya quan Franco va escollir el rei Joan Carles I.

Actualitzat
Carles Hug de Borbó-Parma ha mort d'un càncer de pròstata en un centre hospitalari de Barcelona. Un comunicat expressa que ha mort "envoltat de la família, havent rebut els sagraments i la benedicció apostòlica".

Carles Hug va promoure el canvi del Partit Carlista cap a un ideari d'esquerres socialista i federalista. Això va desembocar en un enfrontament violent contra el sector tradicionalista de la formació, representat pel seu germà, Sixte, a la concentració carlina de Montejurra, el 1976. Ratificat president del Partit Carlista, Carles Hug es va presentar a les eleccions generals del 1979 sense èxit, per això va deixar la vida política; però mai no va renunciar als seus drets dinàstics, heretats en morir el seu pare Xavier de Borbó-Parma, l'any 77.

El 1981 es va divorciar de la princesa holandesa Irene Borbó-Nassau, casats des del 1964. El successor en les aspiracions a la corona és ara el seu primogènit, Carles Xavier. Carles Hug tenia tres fills més: Jaume, Margarida i Maria Carolina

Després del funeral, que es farà demà, dijous a les sis de la tarda al Tanatori de Sant Gervasi de Barcelona, les restes de Carles Hug es traslladaran a la Haia, Holanda, d'on era príncep i on també se li farà un funeral. Tot seguit, el fèretre es traslladarà a Itàlia, i l'enterraran a la cripta familiar, a la ciutat italiana de Parma.




Anar al contingut