Ramallah

El president palestí comunica a Annan que presentarà una nova iniciativa per trobar una "solució permanent" al conflicte amb Israel

El secretari general de l'ONU, Kofi Annan, s'ha reunit amb el president palestí, Mahmud Abbas, després d'acabar la seva visita a Israel. Annan s'ha felicitat per l'inici de les negociacions per formar un govern palestí d'unitat nacional i ha tornat a reclamar a Israel que aixequi el bloqueig, en aquest cas, sobre la franja de Gaza. Abbas i Annan han insistit en la necessitat de la creació d'un estat palestí, indispensable per a la "seguretat i l'estabilitat" al Pròxim Orient. En aquest sentit, el president palestí ha anunciat que presentarà el mes que ve davant l'Assemblea General de l'ONU una nova iniciativa per aconseguir "una solució permanent" al conflicte israelianopalestí.

Actualitzat

El secretari general de l'ONU ha fet una crida també perquè els grups palestins deixin de llançar projectils a Israel des de Gaza i ha demanat l'alliberament del soldat israelià segrestat, que va ser l'espurna que va endegar el retorn de l'exèrcit israelià a la franja de Gaza d'on s'havia retirat totalment.

Kofi Annan ha expressat finalment l'esperança que aviat es puguin reunir el president palestí, Mahmud Abbas, i el primer ministre israelià, Ehud Olmert, per reprendre el procés de pau. Segons Annan, tot i les dificultats hi ha encara una possibilitat de resoldre el conflicte i ha advertit que un estancament de la situació "no farà res més que reforçar el radicalisme i aquells que prediquen la violència".

Continuen els enfrontaments a Gaza

Vuit palestins han mort avui a la franja de Gaza, en una nova incursió de l'exèrcit israelià. Un d'aquests palestins era el cap de la Jihad Islàmica a Cisjordània, Hossam Jaradat, que ha mort a conseqüència de les ferides que es va fer en un atac israelià el 23 d'agost passat. Fonts mèdiques palestines han informat que la majoria de les altres víctimes eren civils palestins. Un portaveu de l'exèrcit israelià ha assegurat que homes armats han obert foc contra els soldats desplegats a la ciutat de Gaza, fet pel qual s'han vist obligats a respondre. Des del 28 de juny, quan Israel va llançar l'ofensiva per recuperar un soldat segrestat, han mort almenys 203 palestins.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut