Estelada onejant.
Estelada onejant.
Barcelona

El PP reclama al govern que retiri les estelades a les dependències dels Mossos

Els populars demanen al govern que retiri les banderes no oficials a les dependències dels Mossos d'Esquadra. En una proposta de resolució, el Partit Popular de Catalunya denuncia que en una oficina policial de Guissona, a la Segarra, oneja una estelada.

RedaccióActualitzat

El PP de Catalunya ha presentat una proposta de resolució al Parlament en què demana al govern que garanteixi que només onegin les banderes oficials a les dependències dels Mossos d'Esquadra. Els populars han denunciat que a l'oficina policial de Guissona, a la Segarra, hi ha penjada una estelada, i per això demanen que es faci complir la legislació i es retiri immediatament aquesta bandera.

La diputada popular Marisa Xandri ha presentat la iniciativa parlamentària. Segons la diputada, "per molt que ho desitgi CiU, l'estelada no és la bandera oficial de Catalunya ni ens representa a tots els catalans". La proposta de resolució recorda que la llei de la Policia de la Generalitat diu que els Mossos han d'actuar "amb absoluta neutralitat política i imparcialitat". Marisa Xandri ha assenyalat que "el fet que hi hagi una estelada en una dependència dels Mossos comporta la utilització política i partidista del cos i de la seva imatge corporativa", i ha afegit que també s'està incomplint la llei que regula l'ús de banderes.

Ara la mesa del Parlament ha d'estudiar si finalment aquesta proposta de resolució arriba al ple de la cambra.

Anar al contingut