Barcelona

El Poliorama estrena la versió teatral d'"El zoo d'en Pitus"

En Pitus ha arribat a Barcelona. Ho ha fet al Poliorama, on s'ha estrenat una versió teatral del popular llibre de Sebastià Sorribas "El zoo d'en Pitus". L'obra, recomanada per a nens a partir dels cinc anys, es representarà al teatre barceloní fins al 25 de maig, quan tancarà la temporada d'espectacles familiars del Poliorama. El muntatge, creat el 2006, ha voltat per tot Catalunya, on ja l'han vist molts nens i nenes. L'obra situa l'acció en una llibreria màgica amenaçada per l'especulació immobiliària i vol transmetre als nens l'emoció de la lectura.

Actualitzat
"El Zoo d'en Pitus" ha pujat aquest diumenge, per primer cop, dalt d'un escenari en una versió que el mateix Sebastià Sorribas, autor de la novel·la, havia revisat poc abans de morir. A la funció, els protagonistes entren al barri d'en Pitus a través de la lectura de la novel·la original que els proposa un llibreter amic. És a partir d'aquí, capficats en la lectura, i identificats amb la ficció, quan en Tanet, en Fleming, la Mariona i en Manelitus ajudaran el seu amic Pitus, malalt, a posar-se bo.

Conegut per la seva producció literària infantil, Sorribas s'ha servit del seu barri, el Xino, ara el Raval, ben a prop del Poliorama, per acostar-se al públic adult. L'any passat sortia la novel·la, "Amb X de Xino", i pocs dies abans de morir, l'últim desembre, tancava el contracte per publicar aquesta crònica de postguerra als carrers on va néixer i créixer. Els dos títols són a les prestatgeries de les llibreries.
Anar al contingut