El Festival del Circ ja no es farà a Figueres
El Festival del Circ ja no es farà a Figueres
Figueres

El ple de Figueres tomba per un vot la moció de suport al Festival del Circ

Només el PP ha fet costat a la moció, presentada per l'equip de govern, del PDeCAT, a favor del Festival i de la creació del Museu del Circ

RedaccióActualitzat

Intent frustrat per evitar que el Festival Internacional del Circ s'escapi de Figueres. L'equip de govern, del PDeCAT, en minoria, va presentar, només amb el suport del Partit Popular, una moció a favor del Museu del Circ, un projecte lligat al festival. En un ple extraordinari de més de dues hores, en què el PSC va abandonar la sessió només començar, en desacord amb la convocatòria, la proposta va ser tombada per vuit vots en contra, set a favor i dues abstencions.

Els socialistes van al·legar que ja no tenia sentit debatre aquest assumpte i que no volien fer "el ridícul". La majoria de formacions es van mostrar crítiques amb la gestió de l'equip de govern, al qual van acusar de no haver fet la feina a temps i de no aportar prou dades econòmiques que avalin el projecte.

 

 

L'alcaldessa, Marta Felip, va insistir que en aquest ple extraordinari es demanava un "posicionament" públic dels grups i que després vindria la participació ciutadana. Felip va acusar l'oposició de basar-se en aspectes tècnics per no manifestar públicament el que pensa: "No ens hem precipitat, ho fem ara perquè les administracions ens demanen que diguem què pensem fer, perquè volen invertir en aquest projecte i, si no, ho acabaran fent allà on vagi el festival."

Per tant, la setena edició del Festival Internacional del Circ no es farà a Figueres. El promotor del festival, Genís Matabosch, ha assenyalat que amb aquesta sessió plenària ha quedat demostrat per què ha perdut la il·lusió, fent referència a un article que va publicar fa només uns dies, en què ja parlava que el somni del circ a Figueres s'havia esvaït.

Sobre on es farà la pròxima edició, Matabosch ha estat prudent i ha dit que ara cal estudiar les propostes, i té clar que qui aculli el Festival Internacional del Circ ha de creure en el projecte del museu.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut