Lliçà de Vall

El mosso acusat del doble crim de Lliçà es desmunta davant del jurat i critica l'actuació policial

José Luis R.B., el mosso d'esquadra acusat d'assassinar la seva esposa i la seva sogra a Lliçà de Vall, s'ha desmuntat aquest dimecres davant del tribunal popular que el jutja des de fa deu dies a l'Audiència de Barcelona. Després d'haver estat fins ara impassible durant totes les sessions del judici, el processat s'ha posat a plorar en el seu torn d'última paraula i ha acusat els Mossos d'Esquadra d'haver "fet moltes coses malament" durant la investigació del doble crim.

Actualitzat

El processat, per a qui l'acusació pública i la particular sol·liciten 50 anys de presó, ha assenyalat que "cap responsable segueix actualment al seu lloc perquè, evidentment, des de dalt saben que no han funcionat bé en la seva feina". José Luis R.B. també ha criticat el gabinet de premsa de la policia catalana i ha considerat "significatiu" que pocs dies després de la seva detenció "filtressin a la premsa que havia confessat, per donar força a la investigació".

L'acusat ha dit que no té "res a veure amb aquests fets i hi ha dues persones al carrer que van fer aquesta barbaritat i que poden tornar-ho a fer". Segons ell, "l'única esperança" que li queda és "que s'analitzin restes biològiques perquè el cas pugui resoldre's i no es tanqui", en referència als dos cabells trobats a l'escena del crim amb perfil genètic desconegut. El processat ha comparat la seva situació amb la de Dolores Vázquez, acusada de l'assassinat de Rocío Wanninkof i finalment absolta.

"Ho ha posat molt difícil"

Per la seva banda, la fiscal, Elena Contreras, ha assenyalat que "el crim perfecte" no existeix, però ha reconegut que José Luis R.B. "ho ha posat molt difícil" perquè juga amb avantatge gràcies als seus coneixements policials. La fiscal creu que la parella va discutir dos dies abans del crim i la dona va demanar a l'acusat de posar fi a la relació. L'home va decidir cometre el crim per quedar-se amb la custòdia de les seves filles i amb els seus béns materials.

Pel que fa a l'assassinat de la sogra, la fiscal considera que va ser "un dany col·lateral" i que el processat va veure's obligat a matar-la perquè el va sorprendre mentre simulava el robatori a la vivenda. L'alteració de l'escena del crim és, segons l'acusació pública, "una obra mestra de la simulació", però també hi ha "errors". La fiscal ha enumerat més de quinze indicis que apunten a l'autoria de José Luis R.B., al qual ha qualificat de "camaleó", ja que "va adaptant-se a la investigació per no incórrer en una mentida oberta".

La defensa, però, ha dedicat la seva intervenció per rebatre aquests indicis, ja que entén que es tracten únicament d'"aparences".

Anar al contingut