El linx ibèric capturat a Catalunya és a Andalusia a l'espera de ser alliberat

El deixaran anar al Parc Nacional de Doñana o a Portugal, llocs on va néixer i on es va criar

RedaccióActualitzat

El linx Litio, capturat aquest dimecres al Baix Llobregat, ja és a Andalusia, segons confirma el Departament d'Agricultura. Amb tota probabilitat serà alliberat en els pròxims dies, però encara han de decidir si el deixaran al Parc Nacional de Doñana o a Portugal.

Feia 19 mesos que el buscaven i es creu que podria fer temps que voltés per la zona del Baix Llobregat. Segons Santi Palazón, tècnic del Servei de Fauna i Flora de la Generalitat de Catalunya, algun caçador diu haver-se trobat amb un gat molt gros que podria haver estat el Litio.

"Tenim informacions que fan suposar que no era un animal que portava pocs dies aquí. Ja hi portava uns mesos, probablement, això no ho podem afirmar al 100%. Se l'havia vist als municipis veïns. Un caçador havia tingut un encontre amb un suposat gat molt gros. Podia haver estat el linx."

 

 

Miguel Ángel Simón, responsable del projecte Life Iberlince, que ha participat en l'operació que ha permès identificar l'animal, ha descrit quin serà el destí del Litio, que en aquests moments és a Granada.

"Té unes instal·lacions adequades per al linx, que hem utilitzat habitualment per tenir el linx en quarentena. Se li van prendre una sèrie de mostres de sang que s'enviaran a analitzar, sobretot per si té malalties infeccioses o contagioses, i si no en té cap -el més normal és que no en tingui cap-, doncs s'allliberarà."

"Els resultats de l'analítica, que són els que marcaran els temps, trigaran una setmana o deu dies."

El xip que duia l'animal es va espatllar. Es tractava d'un aparell de fabricació casolana i no comercial, el més recomanable, segons els experts, per a aquesta espècie.
 

 

El linx va ser localitzat la setmana passada i ha estat capturat en un camp de cirerers de Santa Coloma de Cervelló, al Baix Llobregat, darrere la Colònia Güell. S'havia integrat en aquest hàbitat i s'alimentava de conills.

Aquest dimecres se'l va traslladar al centre d'animals de Torreferrussa, de Santa Perpètua de Mogoda, al Vallès Occidental, i d'allà ha viatjat al Centre de Recuperació d'Animals de Granada, on li han canviat el collaret de seguiment.

El Litio és el primer linx ibèric detectat a Catalunya des de principis del segle XX.

ARXIVAT A:
Medi ambient
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut