Una altra imatge del linx a l'àrea metropolitana (Agents Rurals)
Una altra imatge del linx a l'àrea metropolitana (Agents Rurals)

Un linx ibèric a l'àrea metropolitana de Barcelona, el primer vist en 100 anys

Per primer cop es detecta a Catalunya aquest animal des de principis del segle XX

RedaccióActualitzat

Membres dels Agents Rurals van observar i fotografiar dimarts un exemplar de linx ibèric a l'àrea metropolitana de Barcelona. És la primera vegada que es detecta la presència d'un linx ibèric a Catalunya des de principis del segle XX.

El descobriment és fruit de l'operatiu de recerca executat arran de diversos avisos d'avistaments d'aquest animal a la zona.

A partir de la imatge, els tècnics del Servei de Fauna i Flora han pogut identificar l'animal, gràcies al collar emissor que porta. En la identificació hi han col·laborat experts dels programes de reintroducció d'aquesta espècie a la Península Ibèrica i del projecte Iberlince, que pretén recuperar la distribució històrica de l'espècie.

Així, s'ha pogut saber que es tracta de Litio, un mascle de quatre anys alliberat el 2015 a Portugal. Posteriorment va ser capturat perquè no s'adaptava prou bé al medi. Va ser traslladat a un centre de recuperació i alliberat novament a Portugal.

Ara, la Generalitat estudia la seva captura, ja que es troba en un emplaçament inadequat per garantir la seva seguretat, a prop d'infraestructures viàries i nuclis urbans.

 

El linx ibèric, de nom científic Lynx pardinus, s'està recuperant gràcies a diversos programes de conservació. El 2002 n'hi havia 94 exemplars i l'últim cens de 2017 en va comptar 589.

ARXIVAT A:
CiènciaEcologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut