La capçalera de la manifestació de l'1 de Maig convocada per UGT i CCOO, aquest dimarts a Barcelona (ACN)
La capçalera de la manifestació de l'1 de Maig convocada per UGT i CCOO, aquest dimarts a Barcelona (ACN)

Milers de persones reclamen pensions i sous més alts en l'1 de Maig més feminista

Els sindicats reclamen que el creixement repercuteixi en els sous i les pensions

RedaccióActualitzat

Amb el lema "Ara ens toca a nosaltres: més igualtat, més ocupació, més salaris, més pensions", els sindicats UGT i Comissions Obreres han convocat aquest dimarts les tradicionals manifestacions del Primer de Maig a les quatre capitals catalanes.

És un lema que condensa les principals reivindicacions dels sindicats, que reclamen que el creixement econòmic es converteixi en sous més alts i unes pensions més dignes que les actuals.

Al capdavant de la manifestació no hi ha anat la pancarta principal, sinó una altra amb el lema "No és abús, és violació" #Noesno". Evidentment, no és només una reivindicació contra els abusos físics, sinó també per una equiparació salarial efectiva entre homes i dones.

 

La manifestació a Barcelona ha començat a dos quarts de 12 a la plaça Urquinaona, ha baixat per la Via Laietana i ha acabat a la plaça de la Catedral, on s'han fet els parlaments.

Possible vaga general

Els secretaris generals d'UGT, Camil Ros, i de CCOO, Javier Pacheco, han fet crides a preparar mobilitzacions per si cal defensar drets laborals i també civils i polítics:

Camil Ros: "Com que els governs no canviaran les polítiques, cal canviar el govern del Partit Popular des de la mobilització, cal canviar l'actitud de la CEOE des de la mobilització. Si cal, aquest Primer de Maig és l'inici de les mobilitzacions cap a una vaga general a nivell de tot l'estat."

Javier Pacheco: "En aquesta societat que està patint una involució democràtica, de la deriva autoritària, de la manca i limitacions de la llibertat d'expressió, de la llibertat ideològica, del dret de manifestació, que empresona cantants, escriptors, artistes, vaguistes, líders socials, líders polítics, hem de fer forta la resposta unitària de la ciutadania."

Marea lila a Girona

A Girona, una marea lila ha recorregut el centre de la ciutat, el color que han triat molts dels centenars de participants en suport a les dones i per reclamar igualtat plena a tots els nivells, salarials i de conciliació laboral.

També s'han sentit els eslògans que unifiquen aquest Primer de Maig: contra la precarietat laboral, perquè la riquesa que s'està generant es reflecteixi en els salaris i, sobretot, exigeixen pensions dignes.

 

A Lleida, reivindicacions específiques

També marxa unitària a Lleida dels sindicats majoritaris UGT i CCOO en què han participat unes mil persones. Els treballadors també han denunciat situacions pròpies del territori en empreses del sector alimentari i de la neteja.

També hi ha hagut una exigència clara: que es millorin les condicions laborals dels temporers que arriben a Lleida per a la campanya de la fruita.

 

A Tarragona, conductors i neteja

A Tarragona, la marxa ha acabat al final de la Rambla Nova, on també s'han sentit consignes en favor de l'augment de sous i de la millora del poder adquisitiu de les pensions.

També reivindicacions de problemes propis del territori, com el conflicte que viuen els conductors d'autobusos municipals i els treballadors del sector de la neteja, vinculat amb Port Aventura. La manifestació també s'ha fet sense incidents.

 

La CGT, a Barcelona

Per la seva banda, el sindicat CGT ha convocat una concentració als Jardinets de Gràcia de Barcelona i s'han manifestat pels carrers del barri de Gràcia:

 


A la tarda, Alcem-nos

A la tarda hi haurà una altra manifestació per commemorar l'1 de Maig a Barcelona. Serà a dos quarts de 6 de la tarda també a la plaça Urquinaona. La convocatòria és de la plataforma Alcem-nos, formada per l'ANC i la Intersindical CSC, entre altres col·lectius. És una manifestació a favor de la República dels Drets Socials.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut