CIE Zona Franca
CIE Zona Franca
Barcelona

El jutge denega a l'Ajuntament l'entrada al CIE de la Zona Franca i el consistori estudia ordenar que tanqui

Assegura que hi ha dubtes seriosos sobre la competència del govern municipal per ordenar-ne el tancament

RedaccióActualitzat

El jutjat contenciós administratiu que porta el cas ha denegat a l'Ajuntament de Barcelona l'autorització per inspeccionar el Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca de Barcelona. En l'acte, la jutge assegura que hi ha dubtes seriosos sobre la competència del govern municipal per ordenar el tancament del CIE per la falta de llicència d'activitat.

La titular del jutjat que porta el cas subratlla també que aquesta llicència no s'ha demanat durant els deu anys de funcionament del centre de la Zona Franca.

L'Ajuntament estudia enviar al CIE una ordre de tancament

Des del consistori estudien enviar un requeriment de tancament al CIE i han decidit presentar recurs contra la interlocutòria judicial. 

El tinent d'alcalde, Jaume Asens, ha justificat que l'acte judicial admet que el centre està obert i té activitat, de manera que ja no cal fer-hi una inspecció. Els serveis jurídics municipals han d'estudiar ara si s'envia l'ordre de tancament, un pas que podria tirar endavant encara que la jutge assegura que no tenen competències per fer-ho. 
 
"Si els juristes entenen que ha quedat acreditat que el CIE funciona perquè la resolució diu que és notori, seguirem endavant", ha afirmat Asens. Tot i això, l'Ajuntament buscarà vies alternatives per comprar que el CIE està en marxa i ordenar que tanqui.

L'Ajuntament havia enviat dues vegades inspectors a comprovar si el CIE tornava a tenir interns després que el govern espanyol procedís a reobrir-lo un cop acabades les reformes. En totes dues ocasions, però, la Policia Nacional els havia impedit l'entrada. Mentrestant, al centre hi ha arribat com a mínim un intern.

Anar al contingut