La Guàrdia Civil avisa Òmnium que l'acusarà de sedició si promou concentracions com el 20S

Òmnium es mobilitzarà a les sis de la tarda a la plaça Sant Jaume contra "la vulneració dels drets"

Actualitzat

La Guàrdia Civil ha advertit Òmnium que si durant l'escorcoll de la policia espanyola de la seva seu promou qualsevol manifestació com les que hi va haver el 20 de setembre durant una operació policial a la seu de la Conselleria d'Economia els responsables de l'entitat seran acusats d'un delicte de sedició i, en aquest sentit, se'ls detindrà.

A l'advertiment, el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha respost que la "repressió no ens aturarà"  i ha assegurat que a les sis de la tarda denunciaran la vulneració dels seus drets des de la plaça Sant Jaume:

"A Òmnium seguirem fent sempre allò que fem, allò que pensem, de forma democràtica, de forma pacífica, no ho sabem fer d'una altra manera, però la repressió no ens aturarà.

Aquesta tarda les 18 hores a la plaça Sant Jaume, envoltats de molts amics, entitats, partits polítics i de moltes persones d'arreu del país que ens estimen, seguirem denunciant novament aquesta situació de vulneració de drets que s'està fent contra la nostra entitat i a bona part del poble de Catalunya. Ja n'hi ha prou, i davant d'això no ens quedarem quiets.

(...)

A les sis a plaça Sant Jaume denunciarem aquesta vulneració dels nostres drets. Això és inadmissible en un estat democràtic de l'europa del segle XXI."

Mauri ha explicat que l'advertiment de la Guàrdia Civil s'ha fet verbalment als socis que hi havia en aquell moment a Òmnium. Abans, el vicepresident de l'entitat ha confirmat a RAC1 que l'ordre havia arribat per via judicial:

"La instrucció del jutge indica explícitament que vigilem i que no cometem un nou 20 de setembre perquè es podria incórrer en un delicte de rebel·lió si es convoca una manifestació davant les portes de l'entitat."

 

La Guàrdia Civil recorda que Cuixart és a presó

Es veu que ha estat el cap de l'operatiu de la Guàrdia Civil que registra la seu d'Òmnium per ordre del jutjat número 13 de Barcelona el que ha advertit dos directius de l'entitat que anessin amb compte amb el que feien davant la seu les pròximes hores i han recordat que el seu president, Jordi Cuixart, és a la presó per les protestes que van tenir lloc el 20 i 21 de setembre a Barcelona durant els registres ordenats contra membres del govern que preparaven el referèndum de l'1-O.

Cuixart és investigat, juntament amb el diputat i expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, en la causa oberta a l'Audiència Nacional pel delicte de sedició per aquestes concentracions. Tots dos es troben en presó preventiva des del passat 16 d'octubre.

 

El jutge: "S'autoritza l'adopció de qualsevol mesura (fins i tot la detenció)"

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desmentit que s'inclogui en l'ordre del jutge. La resolució del jutjat número 13, però, inclou fins i tot la detenció contra aquells que intentin evitar la seves diligències:

"S'autoritza l'adopció de qualsevol mesura (fins i tot la detenció) contra tots aquells que tractin d'impedir, obstaculitzar o evitar la pràctica de les diligències acordades en aquesta resolució."

 

Vídeo: En què consisteixen els delictes de rebel·lió i sedició?

 

 

 

L'ordre ha arribat mentre la Guàrdia Civil està escorcollant la seu d'Òmnium Cultural a Barcelona per buscar informació sobre suposades subvencions públiques del govern a l'entitat.

Mauri ha qualificat d'aberració i vergonya democràtica que la Guàrdia Civil escorcolli una entitat històrica com Òmnium en ple segle XXI. Mauri ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que els agents busquen connexions econòmiques amb els cartells de l'1-O i proves que demostrin que l'entitat ha rebut subvencions públiques.

Òmnium també ha assegurat que l'entitat es finança amb la quota dels socis.

 

Notícia relacionada: L'Audiència Nacional declara complexa la causa contra Trapero i l'estira un any més

 

ARXIVAT A:
20SProcés catalàÒmnium Cultural
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut