Istanbul

El governador d'Istanbul diu que l'autor de l'atemptat del Cap d'Any ha admès que és culpable

El governador de la ciutat turca ha explicat que les forces de seguretat han detingut una cinquantena de persones suposadament relacionades amb l'atac, que va causar la mort de 39 persones

RedaccióActualitzat

El suposat autor de l'atemptat de la nit de Cap d'Any a Istanbul, Abdulkadir Maixaripov, ha reconegut la seva responsabilitat en l'atac, segons ha explicat aquest dimarts el governador de la ciutat, Vasip Sahin. En declaracions als mitjans, Sahin ha explicat que Maixaripov, detingut aquest dilluns al districte d'Esenyurt, a la part europea de la ciutat, va néixer a l'Uzbekistan i va rebre entrenament a l'Afganistan. També ha indicat que han estat detingudes una cinquantena de persones en el marc de les operacions per capturar el presumpte autor de l'atemptat de l'últim dia de l'any a la discoteca Reina d'Istanbul, en què van morir 39 persones i 40 més van resultar ferides.

El governador de la ciutat turca ha assegurat que Maixaripov, de 33 anys, ha admès la seva culpabilitat i que les seves empremtes dactilars coincideixen amb les que es van trobar al lloc de l'atemptat. A més, ha afirmat que hi ha indicis clars que el sospitós, que parla quatre idiomes, va entrar a Turquia de manera il·legal des de la frontera oriental i ha reiterat que l'acció terrorista va ser perpetrada en nom d'Estat Islàmic, que ja va reivindicar l'atemptat com a venjança per la participació militar turca en el conflicte sirià.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut