Madrid

El govern espanyol proposa apujar el salari mínim un 1% i els sindicats ho veuen insuficient

El Ministeri de Treball ha proposat als sindicats apujar un 1% el salari mínim interprofessional (SMI) el 2010. Això suposaria un increment de 6 euros mensuals per situar l'SMI en els 630 euros. CCOO i UGT ja han expressat el seu desacord per una xifra que creuen "insuficient". Els sindicats proposen que l'increment sigui del 8%, fins als 674 euros. I recorden a l'executiu de Zapatero la promesa electoral de situar l'SMI en els 800 euros l'any 2012.

Actualitzat
El govern espanyol s'ha defensat de les crítiques sindicals i ha dit ara que la promesa electoral de situar l'SMI en els 800 euros es va contreure en una època en què no estava previst que hi hagués una crisi econòmica. L'executiu de Zapatero afegeix que serà "difícilment assumible" fer els increments anuals necessaris per situar l'SMI en els 800 euros l'any 2012 i que alguns estudis avalen que fer-ho tindria "efectes negatius".

Els arguments del govern espanyol han encès encara més els ànims dels sindicats. Diuen que la crisi "no pot servir com a excusa" per desistir de l'objectiu de situar l'SMI en els 800 euros.

El govern espanyol té previst aprovar, al Consell de Ministres del 30 de desembre que ve, l'últim de l'any, l'actualització del salari mínim. L'any passat es va donar llum verda a una pujada del 4%.

Anar al contingut