L'Havana

El govern cubà autoritza la compravenda de cotxes després de 50 anys de prohibició

Per primera vegada des de la revolució cubana del 1959, el règim castrista ha autoritzat la compravenda de vehicles a l'illa. Aquesta mesura és una de les 300 reformes econòmiques del govern de Raúl Castro per activar l'economia i les privatitzacions a Cuba. Entrarà en vigor dissabte que ve.

Actualitzat
Era una de les mesures més esperades per una gran part dels ciutadans de Cuba: a partir de dissabte, els cubans i estrangers residents al país es podran vendre el vehicle o comprar-se'n un de nou. Es posa així punt final a una prohibició que ha durat mig segle.

Fins ara, les lleis cubanes només permetien la compravenda d'aquells vehicles de fabricació anterior a la revolució del 1959. Per això als carrers de Cuba es veuen tants clàssics dels anys 50, com Chevrolets, Chryslers o Cadillacs.

Aquesta mesura forma part del paquet de més de 300 reformes econòmiques aprovades pel règim amb l'objectiu -segons va dir el president Raúl Castro- d'"actualitzar" el model socialista i activar l'economia del país.

De moment, queda pendent -sense data anunciada- una altra de les mesures més reclamades per una gran part dels cubans: la compravenda d'habitatges.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut