Londres

El "Financial Times" creu que "la batalla final de l'euro" a Espanya s'acosta ràpidament

En la seva editorial, sota el títol "Espanya i la batalla final de l'euro", el diari britànic es mostra partidari d'injectar diners directament als bancs, tal com vol el BCE i el govern espanyol.

RedaccióActualitzat
Parafrasejant el ministre d'Economia, Luis de Guindos, que el mes passat va dir que la batalla per l'euro es lliuraria a Espanya, el "Financial Times" assegura ara que mentre que el resultat de la batalla és encara una incògnita, el que sembla clar és que el final cada cop és més a prop.

Amb el titular "Espanya i la batalla final de l'euro", el diari britànic sosté que Madrid intenta demostrar que encara controla la crisi, mentre que Europa podria fer més del que està fent per facilitar-li la tasca. El diari defensa que la solució als problemes espanyols seria relativament senzilla si hi hagués una voluntat política per deixar d'injectar diners en bancs insolvents. Si això no es fa, el diari considera que l'eurozona hauria d'activar els seus fons de rescat per injectar capital directament als bancs, tal com reclamen el Banc Central Europeu i el govern espanyol. Madrid hauria d'acceptar algunes condicions però aquestes, segons el "Financial Times", no haurien de ser tan intrusives com ho han estat en altres rescats perquè la crisi espanyola es limita als bancs.

El diari constata que les últimes declaracions del ministre Cristóbal Montoro han confirmat un problema de comunicació en el govern, que fins ara, d'altra banda, ha fracassat en les seves negociacions amb Brussel·les i en l'intent d'apaivagar els mercats. L'editorial conclou que un acord sobre Espanya hauria de ser part d'un pacte més ampli per al futur de l'eurozona.
Anar al contingut