Part de l'editorial del Financial Times.
Part de l'editorial del Financial Times.
Londres

El Financial Times aposta perquè Espanya es transformi en una Confederació i recomana negociar amb Catalunya abans no sigui massa tard

El diari britànic publica un editorial on recomana la negociació entre Catalunya i Espanya abans "no sigui massa tard" i desemboqui en un crisi constitucional. El rotatiu assegura que el problema català no desapareixerà i necessita una solució política. Segons el diari, l'Espanya plurinacional necessita un federalisme asimètric que reconegui drets i espais perquè totes les minories nacionals es puguin mantenir dins la mateixa família.

RedaccióActualitzat
El diari britànic Financial Times publica un editorial on recomana la negociació entre Catalunya i Espanya abans "no sigui massa tard" i desemboqui en un crisi constitucional. El rotatiu assegura que el problema català no desapareixerà i necessita una solució política.

Després d'explicar que la transició democràtica no ha servit per crear una llar plurinacional prou confortable per les llengües i cultures diferents, el Financial aposta perquè Espanya es transformi en una Confederació. Segons el diari, l'Espanya plurinacional necessita un federalisme asimètric que reconegui drets i espais perquè totes les minories nacionals es puguin mantenir dins la mateixa família.

L'editorial troba adequada l'aspiració catalana del dret a decidir però matisa que el primer és el primer. I pel Financial, el primer és que espanyols, bascos i catalans recuperin la voluntat de convivència.
Anar al contingut