Navarcles

El Festival de Cinema Solidari de Navarcles premia "el capellà roig" amb el guardó Pere Casaldàliga

Enrique de Castro, sacerdot de la parròquia madrilenya de San Carlos Borromeo, conegut per la seva tasca en favor dels més desafavorits, ha rebut el premi Pere Casaldàliga de Solidaritat, un guardó que cada any s'atorga en el marc del Clam, el Festival Internacional de Cinema Solidari de Navarcles. De Castro va ser amonestat fa un mes per l'arquebisbat de Madrid, que pretén tancar la seva parròquia perquè, diuen, no s'hi segueix el ritual establert. El sacerdot ha cedit simbòlicament el premi rebut a l'Associació Mares contra la Droga del barri de Vallecas.

Actualitzat
Enmig d’un gran aplaudiment dels assistents a l'Auditori de Navarcles i visiblement emocionat, Enrique de Castro, conegut com "el capellà roig", ha rebut el premi de mans de la periodista Mònica Terribas. El capellà ha assenyalat que en realitat el que s'ha premiat "és la lluita d'una gent durant molts anys, d'uns nois, d'unes mares que han recuperat la fe en la vida i en l'ésser humà", ha baixat de l'escenari i l’ha lliurat a les persones que l'havien acompanyat, representants de les entitats amb què ell treballa i col·labora en la seva parròquia.

Enrique de Castro és llicenciat en Filosofia i Teologia i fa 37 anys que exerceix la seva tasca pastoral al barri madrileny de Vallecas. Actualment treballa amb joves i amplis grups de marginats a la parròquia de San Carlos Borromeo, al barri d'Entrevías. És conegut com "el capellà roig" de Vallecas i al seu voltant s'aglutinen una sèrie de col·lectius "indispensables" de la lluita social, com són Mares contra la Droga o la Coordinadora de Barris de Madrid, des d'on es fan múltiples denúncies i accions comunicatives sobre la realitat social dels nens i joves amb problemes.

El festival Clam ha decidit atorgar aquest premi Pere Casaldàliga a "el capellà roig" pels "més de trenta anys que fa que treballa amb els més desafavorits, els joves amb problemes de drogoaddicció, per la seva lluita contra l'exclusió social i en defensa dels veïns de Vallecas i per ser defensor dels drets dels immigrants".

El premi Pere Casaldàliga del festival Clam es concedeix a una persona o entitat que, a criteri de l'organització, s'hagi significat especialment en la defensa dels principis que inspiren aquesta mostra de cinema solidari. De Castro ha subratllat que s'ha sentit molt a prop de la gent de Navarcles i del Clam.
Anar al contingut