El llibre "Victus", d'Albert Sánchez Piñol.
"Ordres superiors" han vetat la presentació del llibre de Sánchez Piñol a Utrecht.
Badalona

El director de gabinet de Rajoy, Jorge Moragas, diu que "Victus" "manipula la història"

El cap de gabinet del president del govern espanyol, Jorge Moragas, qualifica de "llibre manipulador de la història" la novel·la d'Albert Sánchez Piñol

RedaccióActualitzat

El cap de gabinet del president espanyol, Jorge Moragas, qualifica de "llibre manipulador de la història" la novel·la d'Albert Sánchez Piñol "Victus. Barcelona 1714".

En plena polèmica pel veto a la presentació del llibre a Utrech, Moragas s'hi ha referit durant una taula rodona en la conferència política del PP a Badalona. Ho ha fet, curiosament, enmig d'una crítica a TV3. Moragas assegura que TV3 "va ometre" l'anunci del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que Catalunya rebrà el 2015 més de 1.700 milions de liquiditat addicional.

Moragas ha lamentat, en canvi, que:

"Podia veure's un gran reportatge sobre si un llibre clarament manipulador sobre la història d'Espanya i Catalunya es podia presentar o no a l'estranger, utilitzant les plataformes de l'Estat, com és l'Institut Cervantes."

La informació sobre "Victus" va durar un minut, tal com es pot veure en l'edició del "TN vespre" d'ahir.

La líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, també es va referir divendres a la polèmica, recordant que el president Mariano Rajoy va llegir la novel·la fa dos anys "i és un llibre que va gaudir".

 

Anar al contingut