Badalona

Montoro subratlla que Catalunya rebrà 1.720 milions addicionals el 2015

El ministre d'Hisenda diu que Catalunya és l'autonomia que més liquiditat addicional s'emporta i crida a no distreure's "ni un segon" de la recuperació

RedaccióActualitzat

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha subratllat que Catalunya rebrà l'any que ve 1.720 milions d'euros de liquiditat addicional, dins dels 5.092 milions addicionals a repartir al conjunt de les comunitats autònomes.

Aquesta liquiditat addicional per a les comunitats es va acordar en el Consell de Política Fiscal i Financera del 31 de juliol i, aquest divendres, Montoro, en la seva intervenció en la conferència política del PP català, ha detallat el muntant que li correspondrà a Catalunya, més que a cap altra regió, segons ha recalcat.

"Estem fent el que hem de fer", ha dit Montoro, després d'aportar aquestes xifres i subratllar que cal enfortir la recuperació i no distreure's "ni un segon" amb altres objectius polítics. 

En declaracions posteriors, el titular d'Hisenda ha explicat que Catalunya s'emporta la més gran quantitat de liquiditat addicional pel volum d'aquesta comunitat i per com li afecten les mesures de reestructuració del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), que rebaixen el cost de finançament del seu deute.

Per aquesta raó, Catalunya tindrà aquests diners addicionals, ha explicat Montoro, que ha recordat que aquesta comunitat va rebre el 2012 i 2013 pel conjunt de mesures preses per l'Executiu 30.000 milions d'euros, que se sumen als més de 7.000 milions que rebrà aquest any, mentre que el 2015, a més d'allò que li correspongui pel FLA, tindrà aquests 1.700 milions d'euros més.

Cristóbal Montoro ha dit que Espanya sencera i Catalunya també estan vivint ja la recuperació i ha subratllat que són els ciutadans, també els catalans, els que estan traient Espanya de la crisi.

"És impossible entendre Espanya sense Catalunya, en termes econòmics també", ha assenyalat el ministre, que ha insistit, d'altra banda, que la recuperació econòmica ja es veu "en les persones", com ho demostra l'augment de les afiliacions a la Seguretat Social: "Són persones que tenen un lloc de treball", ha afegit.

A més ha subratllat l'augment de la recaptació tributària, que procedeix, sobretot, de les pimes i dels autònoms. "La gent està pagant més impostos perquè hi ha més que activitat econòmica", ha recalcat.

El ministre d'Hisenda ha insistit que s'ha d'"enfortir la recuperació" i que sigui aquest, juntament amb la creació de llocs de treball, el "primer objectiu polític". "I no distreure'ns ni un segon amb altres objectius", ha postil·lat.

Anar al contingut