El Deportivo guanya a San Mamés i confirma la seva bona línia a domicili

El Dépor ha tornat a demostrar que juga millor fora de Riazor. Els gallecs han guanyat a San Mamés per 1-2 davant d'un necessitat Athletic i se situen de forma provisional en zona de Lliga de Campions. En el minut 24, Amorebieta ha fet el 0-1 amb un gol en pròpia porta i en el 49 Urzaiz ha establert l'empat amb un cop de cap aprofitant una errada de Molina en la seva sortida. Però una greu errada d'Aranzubia ha permès el gol de la victòria d'Arizmendi en el seu debut amb la samarreta del Deportivo.

Igual que en el partit de Copa del Rei contra el Reial Madrid, Javier Clemente ha tornat a apostar per Julen Guerrero a l'equip titular davant la visita del Deportivo a San Mamés. Els bilbaïns han dominat en els primers minuts, però en una jugada d'autèntica mala sort els visitants s'han avançat en el marcador. En el minut 24, entre Lacruz i Amorebieta no han encertat a desviar una centrada de Valerón i han acabat introduint la pilota al fons de la seva pròpia porteria. L'Athletic ha reaccionat a base de coratge i ha pogut empatar abans del descans amb una rematada d'Aduriz massa desviada. En l'inici de la represa, el debutant Arizmendi ha pogut fer el 0-2, però Aranzubia ha desviat el seu xut a córner. I en el minut 58, l'Athletic ha aconseguit el gol de l'empat. Urzaiz, que havia entrat al terreny de joc en aquesta segona part, s'ha avançat a la mala sortida de Molina i ha marcat amb un cop de cap. El públic de San Mamés ha despertat per donar suport al seu equip, però s'ha tornat a refredar poc després quan ha arribat l'1-2 en el minut 64. Arizmendi ha rematat una centrada de Munitis i Aranzubia s'ha empassat la pilota en una errada imperdonable del porter basc. L'Athletic encara tenia molts minuts per endavant per intentar aconseguir el gol de l'empat. Malgrat els intents a la desesperada dels homes de Clemente, el Dépor no ha passat cap angúnia per mantenir la victòria i confirmar el seu bon rendiment a domicili, on aquesta temporada ha sumat més punts que a Riazor. Els gallecs, amb 32 punts, superen el Vila-real a la classificació i se situen de forma provisional en zona de Lliga de Campions, mentre que l'Athletic haurà de seguir patint per sortir de la part baixa.