Política

El debat sobre les estelades monopolitza l'equador de la campanya

RedaccióActualitzat

El debat sobre les estelades ha tornat a centrar, per segon dia consecutiu, la campanya electoral tant dels partits sobiranistes com dels contraris a la independència. Una campanya que ja arriba a l'equador i que enfila el seu segon i últim cap de setmana per convèncer els indecisos.

Artur Mas ha defensat a Deltebre la gestió del govern de la Generalitat que, en moments de moltes dificultats econòmiques ha aconseguit, diu, mantenir l'estat del Benestar.

El president de CiU ha donat suport al candidat de la federació a l'alcaldia de Deltebre, Lluís Soler, i ha demanat per al 24 de maig institucions fortes que tinguin coratge i que no s'arronsin al defensar el país.

Mas s'ha referit també a la polèmica que institucions de l'estat han generat els últims dies al voltant de la llengua, els mossos i les banderes.  

"Doncs resulta que això també és un problema i ara resulta que també és un problema que de tant en tant al nostra país hi pugui haver alguna bandera estelada, per exemple. Doncs escolteu, ni és problema la llengua ¿ ni el català ni el castellà-, ni és problema la nostra policia, que afortunadament és eficaç, ni hauria de ser problema poder-se expressar amb llibertat i amb tranquil·litat i posar la bandera que es vulgui posar cadascú. No hauria de ser problema això"

Al districte de Sant Andreu, de Barcelona, Jaume Collboni ha defensat el federalisme i els governs d'esquerres que ha tingut la capital catalana i s'ha desmarcat del debat sobre les estelades als ajuntaments.

"No entrarem en guerres de banderes. Això els ho deixem per als que no saben parlar d'altra cosa que de banderes i de guerra de banderes. La nostra bandera és la justícia social, la nostra bandera és la fraternitat, la nostra bandera és la igualtat"

Collboni ha assegurat que la Catalunya que proposen Trias i Bosch no és bona per Barcelona. 
Miquel Iceta li ha demanat a Collboni que no pacti amb Convergència i Unió i amb Esquerra, que defensen un sistema electoral diferent del que voldria el PSC.

"Que tots podem decidir amb igualtat de condicions. Per tant, Jaume, no m'ho facis això, eh! Tu no pactis amb els que diuen que els vots de Barcelona valen la meitat que els altres perquè ja, fins aquí podia arribar la broma"

Al matí, l'exlehendakari Patxi López ha fet campanya amb el PSC al Penedès.

Míting del PP a Reus, on els populars feien coalició amb CiU fins poc després del 9-N, quan van ser expulsats del govern municipal. Alícia Sánchez-Camacho ha donat suport a Sebastià Domènech i ha carregat contra el procés separatista amb referències al "cas Innova" de Reus.

"Més sanitat, menys ambaixades; més educació, més centres d'atenció i d'urgències i més prosperitat i més benestar per a tots els catalans. Això és el que volem i això és el que necessitem"

El candidat del PP per Barcelona ha denunciat davant els Mossos la distribució de paperetes falses amb el seu logotip. A la xarxa han aparegut fullets de tots els barris que copien els que van llançar els populars, en què advertien que el barri del Raval es podria convertir en un gueto islàmic.

La sorpresa del míting d'Esquerra a Badalona ha estat l'exalcaldessa socialista Maite Arqué. Amb el seu suport i el d'altres exmembres el PSC com Joan Ignasi Elena o Jordi Martí, Oriol Junqueras apel·la al vot útil de l'esquerra per evitar que Garcia Albiol torni a ser alcalde.

"Sabeu que el PP parla de neteja però en canvi ho embruta tot. El PP parla d'economia però és una fàbrica de fer pobres. Vosaltres sabeu per la vostra condició de badalonins que és imprescindible construir aquestes grans majories"

Junqueras feia costat al candidat local Oriol Lladó al míting central de Badalona, presentat per Sílvia Solé.

Al Poble Nou, Ada Colau ha tingut el suport del Syriza grec i per primera vegada en campanya, de Joan Herrera. I amb la petjada clara del 15-M ha deixat ben clar que volen donar la volta a la manera de fer política. Ada Colau ho deia així:

"I si no volen que parlem de màfia, que no s'ocupin ells de convidar la màfia russa a especular amb el nostre port. Si no volen que parlem de màfia, que deixin de regalar la nostra ciutat a la màfia i si no ho fan ells, ho farem nosaltres."

Joan Herrera ha destacat:

"Guanyar a Barcelona és aconseguir que Barcelona sigui el baluard municipalista de la societat i de la gent que es reapodera de les institucions per servir la gent"

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut