Imatges difuminades d'un dels vídeos de l'atemptat que va circular per les xarxes
Imatges difuminades d'un dels vídeos de l'atemptat que va circular per les xarxes

El debat d'ensenyar o no imatges explícites de les víctimes de l'atemptat

Alguns ajuntaments, com el de Polinyà o el de Vilanova i la Geltrú, han decidit anul·lar les subscripcions als diaris que han ensenyat imatges molt crues de l'atemptat de Barcelona

RedaccióActualitzat

Aquest divendres, la botiga de Caprabo a Alp, a la Cerdanya, ha decidit no vendre els diaris que tenien fotografies de les víctimes de l'atemptat de Barcelona a la portada.

Així ho ha fet saber un usuari a través de Twitter:

El supermercat ha deixat buits els prestatges d'aquests diaris i hi ha penjat una nota:

"Per respecte a les víctimes de l'atemptat d'ahir a Barcelona, no posarem a la venda alguns diaris amb portades sensacionalistes i explícites."

Les xarxes han escampat els comentaris ràpidament. Molts usuaris han aplaudit la decisió de Caprabo.


D'altres, l'han qüestionat:

I han recordat que no sempre s'aplica el mateix criteri a l'hora d'ensenyar determinades imatges:


 


De fet, aquest és el debat que hi ha a la societat sencera. Alguns es mostren partidaris d'ensenyar l'horror amb tota la cruesa perquè creuen que això ajuda a conscienciar la població de l'amenaça del terrorisme.

D'altres, defensen la intimitat de les víctimes. Ho feien ahir mateix els Mossos i la Policia Nacional poc després de l'atemptat:


 

Més tard, la polèmica ha arribat als ajuntaments. Alguns, com el de Polinyà o el de Vilanova i la Geltrú, han decidit cancel·lar subscripcions als diaris que han ensenyat imatges explícites.




 

Anar al contingut