Barcelona

El curs escolar començarà la setmana que ve amb 20.000 alumnes més i el mateix nombre de professors

El nou curs escolar 2013-2014 a Catalunya començarà la setmana que ve amb més estudiants que el curs passat. Arribaran fins al milió i mig. Per primera vegada en els últims anys, es mantindrà el nombre de professors. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, presenta com a principals objectius la lluita contra el fracàs escolar i la potenciació de la Formació Professional.

RedaccióActualitzat
La setmana que ve comença el curs escolar i ho farà amb 20.000 estudiants més, però amb la mateixa quantitat de professors. Els alumnes arribaran al milió i mig i la plantilla de docents es mantindrà per primer cop als últims anys.

El milió i mig d'estudiants que estaran a les escoles i els instituts catalans es trobaran, entre altres novetats, amb un pla de suport específic per als alumnes de primer d'ESO que vinguin fluixos de primària, amb més hores de classe de llengua i matemàtiques. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha explicat que l'ofensiva contra el fracàs escolar comportarà fer una auditoria a les 96 escoles que tenen més d'un 30% amb alumnes amb nivell baix. Ensenyament analitzarà a fons els recursos de què disposen i com treballen aquests centres. Segons Irene Rigau: "Cal evitar que hi hagi zones acadèmiques on el fracàs sigui crònic. Per tant, línies generals per tot el sistema, línies singulars per les zones més difícils".

En relació a les ràtios, el nou curs baixa del 25% al 19% el nombre de grups amb més de 25 alumnes de P3. La consellera també ha remarcat que una de les prioritats és potenciar al màxim la Formació Professional.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut