Chicago

El creixement econòmic i la creació d'ocupació, principals reptes per a Barack Obama

El president electe dels Estats Units, Barack Obama, ha comparegut per primera vegada davant la premsa des de la seva victòria d'aquest dimarts. La recuperació de l'economia és el principal repte que el nou president i el seu equip hauran d'afrontar, tan bon punt prengui possessió del càrrec el pròxim 20 de gener. Però Obama ha manifestat que pensa aprofitar aquesta etapa de transició i ha instat el Congrés a aprovar un pla d'estímul econòmic de forma urgent. El futur president nord-americà, que no ha donat novetats sobre la composició del seu gabinet, ha demanat unitat als republicans i s'ha mostrat optimista de cara a sortir de la crisi per la fortalesa de l'economia dels Estats Units.

Actualitzat
Barack Obama ha declarat que "cal aprovar un paquet d'estímul abans o després que juri el càrrec", de cara a ajudar la classe mitjana i assegurar els llocs de treball. El president electe ha dit que tan bon punt assumeixi la presidència prendrà "totes les mesures necessàries" contra la crisi

El president electe ha reiterat la seva promesa electoral de rebaixar els impostos al 95% dels nord-americans. Després de reunir-se amb un equip d'assessors econòmics, Obama ha demanat l'ampliació dels subsidis d'atur, així com les ajudes per als governs estatals i municipals.

"No serà ràpid ni fàcil sortir d'aquest forat", ha afirmat Barack Obama, que ha afegit, però que "un nou president pot fer molt per restablir la confiança".

Obama ha qualificat l'actual crisi com el "major desafiament econòmic de la nostra vida" i ha dit que actuarà "ràpidament" per resoldre'l. A més, ha afegit que "la crisi financera cada vegada és més global i requereix una resposta global".

El futur president dels Estats Units també s'ha referit a les dades anunciades pel departament de Treball que indiquen que el mes d'octubre s'han perdut 240.000 llocs de treball.
Anar al contingut