La gran esplanada de Can Fàbregas, on s'havia d'aixecar el Corte Inglés (ACN)
La gran esplanada de Can Fàbregas, on s'havia d'aixecar el Corte Inglés (ACN)
Mataró

El Corte Inglés s'allunya de Mataró

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha tombat la planificació urbanística que havia de facilitar l'arribada del centre comercial

Actualitzat

Mataró dona pràcticament per perdut el Corte Inglés que s'havia de construir al centre de la capital del Maresme. Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha tombat la planificació urbanística de l'any 2013. La sentència ha estat molt mal rebuda a l'Ajuntament perquè era una inversió que s'havia perseguit i que ara es complica molt.

L'any 2009 el Corte Inglés van comprar els terrenys per gairebé 25 milions d'euros i el consistori va desmuntar l'antiga fàbrica i la va traslladar amb un cost de dos milions d'euros. Ara, el tribunal obliga el consistori a reconstruir-la al mateix solar. L'alcalde, David Bote, es lamenta:

"Òbviament és una molt mala notícia. Aquesta sentència és un gerro d'aigua freda. Estic convençut que per a tots. Per tant hem de reconèixer que les coses no es van fer prou bé i que aquest entrebanc posa molt difícil l'arribada del Corte Inglés a Mataró"

La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya respon a una demanda de l'Assemblea Pagesa del Maresme, que es va presentar per pressionar el govern municipal per fer modificar el traçat de la futura línia orbital del ferrocarril i per ampliar el pla de protecció de masies.

La inversió dels grans magatzems queda a partir d'ara molt compromesa perquè sempre ha condicionat la construcció del centre comercial, de 26.000 metres quadrats, al fet que s'aclarís el litigi. El consistori no vol llançar encara la tovallola i pensa presentar un recurs de cassació davant del Tribunal Suprem abans que acabi l'estiu.

Anar al contingut