Un dels atacants de Blanquerna en el moment d'agredir Josep Sánchez Llibre
Madrid

El Constitucional revisarà les penes de dos condemnats per l'assalt a Blanquerna

Els quatre condemnats aconsegueixen tornar a dilatar el seu ingrés a la presó

RedaccióActualitzat

El Tribunal Constitucional admet a tràmit els recursos d'empara presentats per la defensa de dos dels catorze ultres condemnats pel Suprem per l'assalt al Centre Cultural de Blanquerna de Madrid durant la celebració de la Diada del 2013. Divendres ja es va anunciar que, de moment, els quatre condemnats no entraran a LA presó mentre s'estudia el recurs.

El Suprem va augmentar al gener les penes als quatre condemnats. Van passar d'entre els sis i vuit mesos de presó pel delicte de desordre públic, a les penes actuals, que oscil·len entre tres anys i onze mesos i quatre anys i dos mesos.

Les condemnes que s'estudiaran són les dels implicats identificats amb les inicials VDV i SCG, contra els quals es van dictar penes que sumen gairebé quatre anys de presó.

Fonts de la defensa diuen que el TC estudiarà si la doctrina constitucional sobre el dret fonamental que s'al·lega en el recurs podria incomplir-se de manera general i reiterada per la jurisdicció ordinària.
   
El Suprem va argumentar com a elements que agreujaven el delicte "la intolerància cap a la ideologia catalanista dels convocants de l'acte, fins al punt d'arribar a impedir-lo". Els condemnats van entrar a la sala del centre Blanquerna on es feia un acte de celebració de la Diada portant banderes espanyoles i cridant consignes com "Catalunya és Espanya".

 

Anar al contingut