El conseller Toni Comín durant l'acte de col·locació de la primera pedra a l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic. Imatge del 21 …
El conseller Toni Comín durant l'acte de col·locació de la primera pedra a l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic. Imatge del 21 d'octubre de 2016. Pla general (Horitzontal)

El conseller Comín aposta perquè el sistema de salut a Catalunya avanci cap a un model "més comunitari"

ACN Vic.-El conseller de Salut, Toni Comín, ha col·locat aquest divendres la primera pedra del projecte de construcció de les noves àrees Ambulatòria i de Rehabilitació i de l'aparcament soterrat i urbanització de l'entorn de l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic. Durant els parlaments i prenent com a exemple el futur nou edifici vigatà, el conseller ha apostat perquè el sistema de salut de Catalunya avanci cap a un model "més comunitari" que sigui capaç de "creuar funcions". Concretament, "això implica que la xarxa comunitària sigui capaç d'exercir funcions assistencials, i que la xarxa assistencial sigui capaç d'exercir funcions de Salut Pública, com la prevenció o la promoció", ha explicat Comín. La primera fase de les obres durarà quinze mesos i tindrà un cost de 5,3 MEUR. La previsió és que les noves instal·lacions entrin en funcionament el gener del 2018.

En un parell de setmanes s'iniciarà la principal fase de la construcció de la nova Àrea Ambulatòria, l'Àrea de Rehabilitació, l'aparcament públic soterrat i la urbanització de l'entorn de l'Hospital Universitari d la Santa Creu de Vic. L'acte de col·locació de la primera pedra d'aquest divendres ha servit per donar el tret de sortida al gruix dels treballs d'ampliació i modernització de l'hospital. Durant els darrers tres mesos s'ha dut a terme una fase prèvia d'adequació de l'entorn i el trasllat de diversos serveis. El gerent de la Fundació Santa Creu, Jordi Roca, ha explicat que les noves instal·lacions permetran millorar l'atenció als ciutadans i preparar el centre per donar resposta a les necessitats, actuals i futures, generades per l'envelliment de la població i per l'augment de les malalties cròniques. En aquesta línia, el conseller de Salut, Toni Comín, ha destacat que el nou edifici ha de poder suportar el canvi demogràfic que inevitablement afectarà el sistema de salut català en els propers anys. Avui dia, Osona acumula 5.000 persones majors de 85 anys, el doble que fa una dècada.Comín ha destacat que el sistema sanitari català pot mirar "de tu a tu" els millors estats del benestar europeus per la seva excel·lència. Segons el conseller, això es deu al fet que el sistema s'hagi construït des de la transversalitat i el consens, no només dels partits polítics sinó també de la societat, i també al fet que el sistema s'hagi anat construint des de l'"incrementalisme" d'anar avançant i millorant el model a poc a poc i de manera sòlida. Per la seva banda, el director del Consorci Hospitalari de Vic, Jaume Portús, ha destacat que el nou edifici suposarà donar "un salt endavant" al sistema assistencial i docent de la comarca. En aquest cas, l'aliança cada vegada més estreta entre el CHV i la UVic permetrà apropar el coneixement amb la pràctica i, d'aquesta manera, els estudiants de fisioteràpia i teràpia ocupacional hi podran realitzar unes pràctiques que fins ara no podien fer. La Fundació ha adjudicat el concurs públic per executar l'obra a la UTE formada per les empreses Dragados i Certis. El calendari previst és de quinze mesos i s'executarà en tres fases, amb diferents nivells d'afectació. Tot i això, l'hospital mantindrà la seva activitat habitual durant tot el període d'obres, i la circulació de persones i vehicles al carrer no es veurà afectada. La primera fase (novembre 2016 - març 2017) s'encarregarà d'excavar el pàrquing soterrat, de 150 places i amb accés directe a l'hospital. La segona fase (gener 2017 - octubre 2017) servirà per aixecar els nous edificis: un que albergarà el vestíbul, els nous accessos i la cafeteria, i un altre que acollirà l'Àrea de Rehabilitació del CHV. En aquesta fase també es reformarà la planta baixa de l'Hospital de la Santa Creu per crear la nova i ampliada Àrea Ambulatòria. En la tercera i última fase (novembre 2017 - gener 2018) s'urbanitzarà l'entorn per crear-hi un gran parc públic.

Anar al contingut