Barcelona

El Consell Nacional d'ERC estudia la fórmula per presentar-se a les eleccions generals del 20 de desembre

Fonts de la formació republicana apunten que no es repetiria la fórmula de Junts pel Sí i ERC i Convergència es presentarien a les generals per separat

RedaccióActualitzat

Esquerra Republicana fa aquest dissabte un Consell Nacional del partit per marcar l'estratègia que seguiran de cara a les eleccions generals del 20 de desembre.

Els republicans volen impulsar una llista transversal, progressista i de caràcter cívic. No descarten anar amb Convergència, però sí repetir la fórmula de Junts pel Sí perquè, diuen, ja es va guanyar el plebiscit. Algunes fonts apunten que, fins i tot, per sumar més vots seria millor anar per separat.

La llista transversal d'ERC per a les generals estaria encapçalada per Joan Tardà, tot i que per davant seu podrien aparèixer alguns independents.

Alguns dirigents del partit republicà apunten la possibilitat que Esquerra s'hi presenti sola, sense coalició amb Convergència Democràtica. Malgrat que asseguren que la relació entre tots dos partits és molt bona i hi ha sintonia, uns i altres veurien amb bons ulls anar per separat perquè sumarien més vots.

En un Consell Nacional amb presència de la candidata dels republicans a presidir el Parlament, Carme Forcadell, Oriol Junqueras ha fixat la voluntat de majoria i la generositat com a guies per prendre decisions les pròximes setmanes.

Oriol Junqueras ha destacat en el seu discurs davant el Consell Nacional d'ERC que és el moment que ERC torni a fer gala de la seva generositat per sumar suports i obrir el seu espai a persones provinents d'altres formacions polítiques:

"Voluntat de majoria, generositat per part d'ERC envers tot el nostre espai. En definitiva, és la generositat que Esquerra sempre posa en servei del nostre país, de la nostra societat i dels nostres ciutadans."

Junqueras s'ha mostrat convençut que en les pròximes setmanes haurà un acord a Catalunya en aspectes clau del procés independentista.

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha fet una crida als partits a tenir responsabilitat davant dels "equilibris complexos" que ha dibuixat el 27-S. Junqueras ha pronosticat que el pròxim govern posarà en marxa un pla d'acord social com el que reclama la CUP:

"Tindrem un govern de Catalunya que estarà compromès amb les mesures de xoc social, amb l'inici del procés constituent i, evidentment, amb la independència del nostre país."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut