Josep Maria Àlvarez. (Foto:ACN)
El secretari general de la UGT a Catalunya, Josep Maria Àlvarez. (Foto: ACN)
Barcelona

El Congrés de la UGT de Catalunya aprovarà obrir el sindicat als aturats

La UGT afronta el seu congrés de la setmana que ve amb l'objectiu d'obrir les portes als aturats. Pel que fa a l'elecció de la direcció del sindicat, Josep Maria Álvarez només assegura que es presentarà una candidatura forta.

RedaccióActualitzat
El Congrés de la UGT de Catalunya que se celebrarà del 24 al 26 d'abril, sota el lema "Temps de lluita. Unitat i resposta", aprovarà que tots els convenis s'aprovin per referèndum i apropar el sindicat a la petita i mitjana empresa i també als aturats.

El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha explicat: "Volem que les persones aturades que hi ha al nostre país puguin utilitzar tant les infraestructures del sindicat com la capacitat d'incidència que té el sindicat en la societat per situar els seus problemes."

Durant la conferència de presentació del XIV Congrés, i pel que fa a la seva reelecció, Álvarez ha insistit que no prendrà una decisió sobre si tornarà a presentar la seva candidatura a la reelecció fins que estigui en marxa el conclave i assegura que es presentarà una candidatura forta sense confirmar si l'encapçalarà. "Tot és possible", ha resumit, després de subratllar que continua a l'espera de veure si algun dirigent sindical fa un pas endavant i planteja la seva voluntat de liderar l'organització. Entre els sindicalistes que podrien plantejar-se aquest escenari, s'ha estudiat el nom de Matías Carnero, president del comitè d'empresa de Seat.

El XIV Congrés de la UGT de Catalunya aprovarà probablement la limitació de mandats del secretari general a tres. Encara que no tindrà efectes retroactius, Álvarez ha assenyalat que, si torna a ser reelegit, "aquest serà el meu últim mandat".

Aquesta organització sindical compta avui amb 170.000 afiliats i 23.000 delegats distribuïts pel teixit productiu català.
Anar al contingut