El cometa "Ison" des de Mataró. Autor: Carlos Castillejo
El cometa "Ison" des de Mataró. Autor: Carlos Castillejo

El cometa "Ison" es pot veure a ull nu mentre viatja en direcció al Sol

El cometa "Ison" es pot veure a ull nu, a prop de Mercuri. El cometa s'està dirigint cap al sol, on arribarà el 28 de novembre. No sabem si es trencarà o sortirà de la corona solar encara més visible.

Alberto AlcántaraActualitzat

El cometa "Ison" es pot veure a ull nu. Diversos observadors ja han avistat i fotografiat aquest objecte, com podeu veure en la imatge del Carlos Castillejo que acompanya aquesta notícia. Per veure'l, s'ha de mirar al voltant de Mercuri, mirant cap a l'est i poc abans de l'alba. El dia 24, l'"Ison" formarà un triangle amb Mercuri i Saturn.

Aquest cometa també es coneix com a C/2012 S1 o cometa Nevski-Novichonok en honor als seus descobridors, el Setembre de 2012. A mitjans de mes va registrar un augment d'activitat que l'han portat portat de ser visible amb l'ajuda de petits binocles a estar dintre de la capacitat de l'ull humà, i més encara dintre de la capacitat d'una càmara rèflex.

 

El cometa s'està dirigint cap al sol. En el seu màxim acostament (periheli), el 28 de novembre, el cometa estarà a l'interior de corona, a poc més d'un milió de quilòmetres de la superfície solar. No està clar què passarà a partir de llavors.

Si sobreviu al seu pas per la corona,  podria sortir a l'espai com un cometa encara més brillant, i l'espectacle podria ser majestuós. En aquest sentit, el dia  26 de desembre es donarà els seu màxim acostament a la Terra, a menys de 60 milions de quilòmetres.

Però també pot passar que es trenqui i es vaporitzi, cosa que ens privarà d'una imatge tan icònica, però podria portar-nos una pluja d'estels posterior.





.




 

 

 

 

 

 

 

Anar al contingut