El representant del CAREC, Salvador Alemany, al palau de Pedralbes.
Salvador Alemany, president del CAREC.
Barcelona

El Carec demana limitar les baixades d'impostos a les comunitats que reben més del que aporten

Els assessors econòmics del govern d'Artur Mas defensen que les comunitats amb superàvit fiscal tinguin limitada la capacitat d'abaixar impostos, com fa la UE amb els països que reben ajudes.

RedaccióActualitzat
Els assessors econòmics del govern d'Artur Mas defensen que les comunitats amb superàvit fiscal tinguin limitada la capacitat de baixar impostos, com fa la UE amb els països que reben ajudes. Tot i que ara aquesta situació no es dóna, perquè la majoria ha hagut d'apujar impostos per quadrar els números, des del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica (Carec) adverteixen del risc de deslocalització de grans fortunes a causa dels elevats impostos que es paguen a Catalunya, que també poden dificultar la captació i retenció de professionals qualificats.

En un informe titulat "S'han de posar límits a la competència fiscal en un Estat descentralitzat?", el Carec opina que la descentralització, que consideren positiva, "portada a l'extrem" pot tenir efectes negatius per a la distribució de la renda i la riquesa. És a dir, que els que tenien més d'entrada acabin quedant per sota del nivell de renda dels receptors dels fons de solidaritat.

L'equip que encapçala Salvador Alemany aposta per homogeneïtzar les bases impositives de l'IRPF i posar límits clars a les diferències en l'aplicació de l'impost de societats. També ha plantejat que les comunitats tinguin més participació en els impostos que gestiona l'Estat, perquè ara és "gairebé inexistent".
Anar al contingut