Barcelona

El CAC dictamina que TV3 i Catalunya Ràdio han respectat el pluralisme durant la campanya electoral

RedaccióActualitzat

TV3 i Catalunya Ràdio han respectat el pluralisme durant la campanya electoral del 26 de juny, la primera que s'ha fet sense blocs que marquin l'ordre i el temps dedicat a cada partit segons els resultats de les eleccions anteriors. Segons l'informe del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, el CAC, els mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals han donat temps a tots els partits amb representació parlamentària i han aplicat el principi d'equitat, i no el de proporcionalitat.

A TV3 hi ha hagut cinc punts de diferència entre el partit que va tenir més temps de cobertura, En Comú Podem, i el que en va tenir menys, Ciutadans. Pel que fa a Catalunya Ràdio, aquesta diferència encara va ser menor, de 2,7 punts. La candidatura encapçalada per Xavier Domènech també s'ha situat en primera posició en la meitat dels espais dedicats a la campanya en els telenotícies, en la majoria dels informatius del canal 3/24 i gairebé en la meitat dels de Catalunya Ràdio.

En canvi, les dues principals cadenes privades estatals de televisió, Telecinco i Antena 3, no han reflectit la pluralitat perquè han centrat la informació electoral en els quatre grans partits -PP, PSOE, Podem i Ciutadans- i han obviat la resta de formacions amb representació al Congrés dels Diputats.

Pel que fa a Televisió Espanyola, el CAC afirma que ha mantingut el criteri d'eleccions passades de respectar el pluralisme i d'aplicar la proporcionalitat directa, tant en l'emissió estatal com en la desconnexió per a Catalunya.

L'informe sobre la cobertura de la campanya electoral s'ha aprovat amb el vot de qualitat del president. Tres membres del CAC han anunciat la presentació de tres vots particulars.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut