Barcelona

El Buy Nothing Day, l'alternativa al Black Friday

Es tracta de no comprar durant 24 hores en una jornada de protesta en contra del consumisme que es fa cada any el 25 de novembre

RedaccióActualitzat

Si estàs en contra del Black Friday i no et vols gastar diners aquest divendres també pot ser el teu dia. Davant la febre consumista prenadalenca del Black Friday, en què molts comerços i grans superfícies s'apunten a aquesta moda importada dels Estats Units i fan descomptes de fins al 50% per impulsar les vendes de Nadal, pots decidir sucumbir-hi o negar-t'hi. I si esculls aquesta darrera opció, aquest divendres tens el Buy Nothing Day (El dia sense comprar).

Es tracta de no comprar durant 24 hores. Una jornada de protesta en contra del consumisme i la "dominació corporativa" que es fa cada any l'últim divendres de novembre, coincidint amb el Black Friday, l'endemà d'Acció de Gràcies, un dels dies amb més compres de l'any. 

Des que es va implantar el Buy Nothing Day, els organitzadors, segons expliquen, pretenen aconseguir "no només canviar els hàbits per un dia sinó redescobrir què significa viure lliurement". 

El Buy Nothing Day va ser creat a principis dels 90 per l'artista de Vancouver Ted Dave i el va promoure l'organització anticapitalista Adbusters. Ara ja hi ha més de 60 països arreu del món que celebren aquesta data.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut