Al monestir de Ripoll, hi oneja la senyera
Al monestir de Ripoll, hi oneja la senyera
Ripoll

El bisbat de Vic no autoritza penjar l'estelada al Monestir de Ripoll

El bisbat de Vic diu que la senyera ja representa tots els catalans i l'estelada podria excloure algun col·lectiu. El vicari afegeix que les firmes a l'Església no serveixen. La petició de l'Assemblea Nacional Catalana al Ripollès havia aplegat 2.000 signatures.

RedaccióActualitzat
El bisbat de Vic no autoritza penjar l'estelada al Monestir de Ripoll. Ho han comunicat als representants de l'Assemblea Nacional Catalana al Ripollès, després que els hagin entregat 2.000 firmes de suport a la iniciativa recollides en 10 dies.

Segons ha explicat el coordinador de l'Assemblea al Ripollès, Jofre Domènech, el vicari els ha dit que les firmes a l'Església no serveixen. Domènech ha explicat que l'argument que els han traslladat des del bisbat, propietari del Monestir, per no deixar-los penjar l'estelada és que la senyera ja representa tots els catalans i l'estelada podria excloure algun col·lectiu.

Domènech ha declarat que segons el vicari "la senyera ja és una bandera que engloba a tots els catalans. I que, a més a més, hi ha una minoria de persones - diu ell- al poble de Ripoll que no hi estaria d'acord i que semblaria que aquesta minoria no la tenim en compte".

La recollida de firmes perquè l'estelada onegi al campanar del monestir de Ripoll es va fer al desembre i també es va poder firmar per internet. Es va impulsar situar l'estelada al campanar del monestir de Santa Maria de Ripoll perquè, segons va explicar aleshores Jofre Domènech, "és un dels monuments més emblemàtics de Catalunya, dintre hi ha enterrat el fundador de la dinastia nacional catalana, Guifré el Pilós, i creiem que en aquest procés cap a la sobirania completa que està vivint el nostre país necessitem que aquest símbol tan important per al país tingui l'estelada, que és la bandera que ens guia fins a la independència."

Des de Ripollès per la Independència diuen que continuaran intentant convèncer el bisbat, des d'un tarannà democràtic i pacífic. Pròximament han de decidir quines noves accions emprenen.
Anar al contingut