Barcelona

El BBVA preveu una caiguda del PIB català de l'1,2% el 2009

El Servei d'Estudis del BBVA preveu una reculada del PIB català de l'1,2% aquest any. Tot i així, no descarta una caiguda superior de fins al 2% si la crisi financera mundial persisteix, no es resolen incerteses o es destapen nous escàndols com el "cas Madoff". L'economista responsable del servei d'estudis, Rafael Doménech, ha apuntat que el comportament de l'economia catalana estarà en línia amb l'espanyola i ha obert la porta a una caiguda més forta si l'escenari macroeconòmic empitjora. El BBVA també manté que podria produir-se un punt d'inflexió i iniciar-se la via de recuperació econòmica a finals del 2009 o principis del 2010.

Actualitzat
Segons l'estudi, la caiguda d'un 1,3% de la demanda interna i del consum privat a Catalunya determinarà la reculada estimada del PIB, així com l'augment de l'atur, que Doménech ha apuntat que podria situar-se en una taxa del 13% el 2009.

Rafael Doménech ha dit que la baixada dels tipus i la inflació són factors que "esmorteeixen" el deteriorament econòmic i alleugen la càrrega financera del sector privat, però considera que no són prou factors per reactivar l'economia.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut