Handbol

El Barça queda eliminat de la Supercopa d'Europa en perdre en semis contra el Ciudad Real

El Barça Cifec ha quedat eliminat de la Supercopa d'Europa, després de perdre en semifinals davant el Ciudad Real per 27-31. Els blaugrana han anat per darrere en el marcador des de l'inici i això ha fet que no es trobessin mai còmodes a la pista. Durant 17 minuts els blaugrana han anat perdent per una diferència oscil·lant entre els 5 i 6 gols. I és que en la primera part, els blaugrana només han marcat 10 gols, davant un Ciudad Real superior. Nagy i Iker Romero, amb 6 gols cadascun, han estat els màxims anotadors del Barça.

A Lleó, el Ciudad Real ha estat molt superior al Barça. El fet que els de Xesco Espar anessin sempre per darrere en el marcador ha fet que els blaugrana no es trobessin còmodes a la pista i juguessin intranquils. Al Barça li ha faltat, sobretot, fluïdesa en atac. En la primera part, el Barça només ha anotat 10 gols (per 15 del Ciudad Real). Un registre pobre si es té en compte que una de les principals característiques dels catalans és el caràcter golejador de l'equip. El Ciudad Real no els ha deixat jugar amb comoditat i la davantera del Barça s'ha trobat sense idees en atac, mentre que la defensa ha vist com cada vegada una rematada del rival ha estat letal. S'han trobat a faltar més gols de Nagy i Jerome Fernández. A més, quan els blaugrana han disposat de superioritat numèrica no ho han aprofitat per retallar distàncies i han comès massa errors tàctics. En la represa, també ha faltat intensitat per part dels blaugrana amb una defensa que no s'ha acabat de despertar durant tot el partit. Els de Xesco Espar tampoc han aprofitat els contraatacs per escurçar distàncies. Comptant part del primer temps, els barcelonins s'han passat 17 minuts perdent en una oscil·lació d'entre 5 i 6 punts. Fins al 22-26, el Barça no ha reduït la diferència de gols. En els minuts finals, els atacs ràpids no han servit perquè els blaugrana poguessin equilibrar el partit, ja que, a més, Iker Romero ha fallat un penal. El Ciudad Real ha estat, en definitiva, un conjunt molt superior als de Xesco Espar. Aquesta és la primera vegada que el Barça no arriba a una final de la Supercopa d'Europa, de les set vegades que hi ha participat. Els blaugrana tenen, a més, el rècord de cinc victòries a la final (1996, 1997, 1998, 1999 i 2003). Ciudad Real - Magdeburg, a la final Els protagonistes de la final de la Supercopa d'Europa seran el Ciudad Real i el Magdeburg. Els alemanys s'han classificat després de superar l'Ademar Lleó en la segona semifinal del torneig. D'aquesta forma, pel tercer i quart lloc es veuran les cares el Barça i l'Ademar Lleó a partir de les tres de la tarda d'aquest diumenge. La final es jugarà a les sis de la tarda.