Barça

El Barça no es planteja un estiu sense fitxatges tot i la sanció de la FIFA

El F. C. Barcelona no variarà la planificació de les pròximes temporades i no pensa en una aturada dels fitxatges, ja que el club recorrerà a la FIFA i, posteriorment, si el veredicte fos negatiu, ho faria al TAS amb la intenció d'aconseguir una suspensió cautelar de la sanció. Josep Maria Bartomeu, president del club, creu que "la sanció és excessiva pel que ha succeït".

Actualitzat

El F. C. Barcelona no variarà la planificació de les pròximes temporades i no pensa en una aturada dels fitxatges, ja que el club recorrerà a la FIFA i, posteriorment, si el veredicte fos negatiu, ho faria al TAS amb la intenció d'aconseguir una suspensió cautelar de la sanció. Josep Maria Bartomeu, president del club, creu que "la sanció és excessiva pel que ha succeït. Podem entendre una sanció econòmica i la discutirem, però, que no ens autoritzin a fitxar durant dues finestres de la temporada, ho trobem excessiu i en parlarem amb ells."

Bartomeu ha reconegut que el director tècnic, Andoni Zubizarreta, va posar el seu càrrec sobre la taula dimecres a la tarda després de fer-se pública la sanció de la FIFA. Durant la reunió de la junta, "Zubizarreta, que és un home de club, em va dir que si sortint ell del club podíem solucionar el problema institucional ho faria, però li vaig dir de seguida que no continués.". El màxim dirigent del Barça valora la feina que fa el director esportiu i entén que la responsabilitat del tema no recau en ell.

El president defuig altres polèmiques

Bartomeu ha negat que s'hagi referit mai a una mà negra, però ha precisat que els sobta la constant aparició de casos en contra del Barça. "No em sembla que sigui casual. Nosaltres tenim una informació que ens va arribant i ens agradaria comprovar-ne la veracitat. En aquesta informació surten noms de persones, però no hem dit res de cap mà negra."

Sobre els grans dubtes que hi ha al club com la renovació de Messi; la continuïtat de Martino; el perquè de la marxa de Valdés; què passarà amb Pinto a final de temporada; l'acció de responsabilitat contra la junta interior, i el procés judicial pel contracte de Neymar, Bartomeu no s'ha mullat. Les incògnites encara es mantindran un temps més.

Respecte al projecte de remodelació del camp i del nou Espai Barça aprovat pels socis aquest dissabte, espera que "la inauguració del 2021 s'assembli a la del 1957, quan es va inaugurar el Camp Nou, que va ser un orgull pels socis. Una imatge del Barça al món espectacular ja que vam construir el millor camp d'Europa i un dels millors del món. Vull que al 2021 torni a ser una festa d'aquest estil". Si un futur president volgués aturar aquest projecte, l'actual president creu que hauria de convocar un altre referèndum o portar la seva idea de forma explícita en el seu programa electoral.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut