El Barça derrota el Betis per 0-3 i deixa la Supercopa sentenciada

El Barça ha ofert un recital de solidesa i joc ofensiu al Ruiz de Lopera i ha deixat sentenciada la Supercopa abans del partit de tornada. Giuly, en el minut 47, ha obert el marcador després d'una precisa assistència de Ronaldinho. Cinc minuts després, Eto'o ha marcat el segon i, en el 63, Ronaldinho, de falta directa, ha tancat el marcador. El Betis s'ha mostrat inoperant perquè el Barça no li ha deixat tenir la pilota en cap moment. Van Bommel ha pogut disfrutar dels seus primers minuts oficials amb un Barça que estrena la temporada amb un nivell de joc extraordinari.

El Betis ha sortit d'inici amb Doblas, Luis Fernández, Juanito, Rivas, Melli, Rivera, Joaquín, Assunçao, Miguel Ángel, Edu i Oliveira. Per la seva banda, el Barça ha format amb Valdés sota els pals, Belletti i Sylvinho als laterals, Puyol i Oleguer de centrals, Edmílson, Xavi i Deco al centre del camp i el trident d'atac format per Giuly, Eto'o i Ronalduinho. El Barça ha començat el partit molt vertical amb tres arribades en 2 minuts. Giuly, per la banda dreta, ha rebut una pilota, però Doblas, ben posicionat, l'ha pogut aturar. Assunçao ha avisat amb dos xuts de falta que ha parat Valdés. Els tirs directes del brasiler són un dels principals perills de l'equip sevillà. El Barça dominava el joc i arribava amb claredat a l'àrea rival. El Betis patia per passar del centre del camp amb la pilota controlada. En el 18, però, Joaquín ha fet una jugada plena d'habilitat que ha acabat amb un xut per sobre de la porteria de Valdés. Ha estat un eslàlom espectacular, molt típic del gadità. Aquesta acció ha aixecat el ànims verd-i-blancs. Xavi ho ha intentat des de la llarga distància en el minut 34, però el porter bètic ha enviat la pilota a córner. En l'últim quart d'hora, el partit ha estat ple d'alternatives. El Betis tenia en Joaquín el seu home més incisiu i superava contínuament Sylvinho en l'un contra un. Quan només faltava un minut per tancar la primera part, una bona centrada de Giuly no ha pogut ser rematada a gol per Ronaldinho. Ja en el minut addicional, Xavi ha rebut una pilota en el punt de penal, però el seu xut ha impactat al pal. Ha estat l'última, i claríssima, ocasió d'una primera part entretinguda però sense gols. La segona part ha començat amb un canvi en les files del Betis. Xisco ha entrat per Assunçao. En el minut 47, Giuly, després d'una molt bona passada en profunditat de Ronaldinho, ha aprofitat per definir davant Doblas. Era el 0-1, que reflectia un domini del Barça que ja havia començat amb clares oportunitats al final de la primera part. Dos minuts després, el Betis ha respost amb una rematada de cap d'Oliveira. Però el Barça estava mostrant un joc estel·lar. En el 52, arribava el 0-2, anotat per Eto'o després d'un control orientat que l'ha deixat sol davant Doblas. Lluny de relaxar-se, els blaugrana han seguit atacant. En el 61, Sylvinho ha caigut dins l'àrea, però l'àrbitre Daudén Ibáñez no ha xiulat penal. El Betis, esgotat i desmoralitzat, no tenia la pilota en cap moment. El Barça combinava sense contemplacions. En el 63, Ronaldinho, de falta directa, ha posat el 0-3 en el marcador. Un resultat que deixa gairebé sentenciada la final de la Supercopa. Rijkaard ha optat per donar descans a certs jugadors. Van Bommel ha entrat per Giuly. Aquests minuts representaven el debut oficial de l'holandès amb la samarreta del Barcelona. Deco i Edmílson també han estat canviats per Iniesta i Gabri, respectivament. El joc del Barça era un gran "rondo", un autèntic bany contra un equip que l'any passat li va posar les coses molt difícils en cada duel. Falten encara 90 minuts, que s'han de jugar al Camp Nou, però, després del partit d'aquest dissabte, el primer títol de la temporada 2005-06 ja sembla sentenciat.