Barça

El Barça agilitza els contactes per enllestir les renovacions de Guardiola, Alves, Busquets i Abidal

Amb l'equip situat en una immillorable posició quan només falten tres jornades per completar la primera volta del campionat de Lliga, el Barça ha començat a agilitzar les renovacions d'algunes de les peces importants de la plantilla. Es tracta de posar fil a l'agulla en la situació contractual d'homes tan determinants com el mateix Guardiola, així com de jugadors com Alves, Busquets i Abidal. La direcció esportiva del club no vol deixar res a l'atzar i treballa per lligar la continuïtat de tots ells.

Actualitzat
Malgrat l'aturada nadalenca de la competició, la direcció esportiva del Barça té sobre la taula alguns temes importants per atendre. El club està treballant per tancar el més aviat possible algunes renovacions pendents per tal de no arribar al tram decisiu de la temporada amb la feina de despatx encara per fer.

Els de Guardiola, Alves, Busquets i Abidal són els noms que preocupen la direcció esportiva, i el seu futur a Can Barça centrarà la feina dels pròxims dies. La continuïtat de l'entrenador sembla garantida tenint en compte detalls com el fet que el mateix Guardiola ha participat en el disseny de la pròxima gira d'estiu als Estats Units. Només cal definir el seu contracte, que pot continuar sent de renovacions anuals.

Tampoc sembla que hi hagi problemes per tancar la renovació de Sergio Busquets. El migcampista de Badia ha ofert un gran rendiment i el seu representant, Josep Maria Orobitg, ha lliurat una contraoferta al club que sembla que pot tenir èxit. Si l'acord s'acaba confirmant, Busquets veuria ampliat i millorat el seu contracte actual. De la mateixa manera, el club podria reconèixer la bona tasca feta per Eric Abidal oferint-li una renovació per tal d'allargar l'estada del lateral a Barcelona.

Molt més complicada i problemàtica és la situació de Dani Alves. Tant Andoni Zubizarreta com Josep Maria Bartomeu continuen treballant amb el mànager del lateral, Joaquín Macanàs, per intentar trobar una solució que satisfaci les dues parts. A hores d'ara l'oferta milionària de prop de vuit milions d'euros que el Manchester City ha presentat al brasiler és el principal obstacle en aquesta negociació. El Barça no està disposat a arribar a aquestes xifres però, en canvi, li ofereix un projecte esportiu guanyador. Alves, doncs, ha de triar si vol guanyar una mica menys vestint de blaugrana i mantenint moltes opcions d'augmentar el seu palmarès o abraçar-se al poder econòmic del City.

Plantilla tancada

Amb l'arribada de l'holandès Afellay, el Barça ha donat per tancada la plantilla i descarta qualsevol altre fitxatge en el mercat d'hivern. Això ha comportat que la direcció esportiva blaugrana hagi frenat l'ascens de jugadors del filial al primer equip. Thiago i Fontàs, dos dels joves més ben posicionats per fer el salt, s'hauran d'esperar fins la temporada que ve per tenir fitxa amb els grans.

El talent desbordant, l'atreviment i el repertori il·limitat de recursos tècnics de Thiago Alcántara se seguiran veient amb comptagotes al Camp Nou el 2011. Tampoc els aficionats culers podran gaudir amb assiduïtat de la col·locació i la seguretat defensiva d'una altra perla del B, el central Andreu Fontàs. Paradoxalment, al Barça que més aposta pels jugadors de casa en dècades, l'arribada de l'últim fitxatge, Ibrahim Afellay, tanca la porta del primer equip als dos alumnes avantatjats de la Masia.

Amb l'arribada de l'holandès i l'ampli ventall d'alternatives de mig camp en endavant, Guardiola dóna per tancada la plantilla pel que queda de temporada, i pensa més en Thiago de cara a la temporada vinent. El club entén que serà un jugador decisiu de cara al futur i per això el renovarà en breu. La 2011-2012 també pot ser la temporada de Fontàs, que amb la recuperació de Milito i la cada cop més habitual presència d'Abidal com a central, té realment complicada la continuïtat en el primer equip blaugrana en l'actualitat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut