Madrid

El Banc d'Espanya desmenteix els rumors d'insolvència del sistema bancari

El Banc d'Espanya ha tallat d'arrel els rumors sobre la suposada falta de solvència del sistema bancari espanyol. Un dels responsables de l'entitat ha assegurat que els bancs espanyols tenen bona salut i la crisi de les hipoteques de risc nord-americanes, que van aixecar els rumors, hi han tingut un "impacte escàs". El missatge del Banc d'Espanya és plenament compartit per la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvi i l'agència de qualificació de riscos Standard and Poor's.

Actualitzat
En unes jornades sobre els riscos de la banca, el director de supervisió del Banc d'Espanya, Javier Aríztegui, ha afirmat que el sistema financer espanyol gaudeix "d'una àmplia liquiditat, alts nivells de rendibilitat i alt nivell de cobertura, el més gran d'Europa". I no només això, sinó que el fet que s'hagi recorregut a la injecció de fons del Banc Central Europeu és "absolutament normal i raonable", de manera que no es pot fer servir "com a argument d'una suposada debilitat que no existeix". Els rumors els ha impulsat, sobretot, la premsa britànica, on sí que s'han notat els efectes de la crisi en entitats com el Northern Rock.

Tant l'Associació Espanyola de la Banca com la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvi (CECA) han subscrit les paraules del Banc d'Espanya. El president de la CECA ha donat la seva "paraula d'honor" que cap caixa té problemes econòmics ni de liquiditat i que, si fos així, ell seria el segon de saber-ho, després de la mateixa entitat.

Els analistes financers de Standard and Poor's han coincidit a diagnosticar que no hi ha problemes d'insolvència, després d'analitzar diverses entitats bancàries arran de la crisi hipotecària.
Anar al contingut