La Valletta

El 52% dels maltesos diuen "sí" al divorci en un referèndum

Encara que sembli estrany, el divorci a Malta encara està prohibit. Aviat, però, serà permès gràcies al referèndum que es va fer aquest diumenge i en què el 52% dels maltesos va votar-hi a favor. El referèndum no era vinculant, però el primer ministre d'aquesta illa de la Mediterrània, que també és a la UE, ja ha dit que respectarà la decisió de la majoria dels ciutadans i que la portarà al Parlament perquè en tramiti la llei.

Actualitzat
Un 52% dels maltesos van votar a favor del divorci al referèndum que es va fer aquest diumenge a l'illa. Malta, que compta amb un 98% de catòlics entre els seus 500.000 habitants, és l'únic país de la Unió Europea en què encara està prohibit.

El primer ministre maltès, el conservador Lawrence Gonzi, ha declarat que "els resultats no són el que hauria volgut, però la voluntat dels ciutadans s'ha de respectar i el Parlament actuarà per introduir la llei del divorci".

El líder del moviment pel "sí" al divorci, el diputat del Partit Nacionalista Jeffrey Pullicino Orlandom, ha comentat que el resultat és significatiu "perquè porta Malta cap a una nova era en què l'Estat i l'Església estaran separats".
Anar al contingut