Madrid

Echenique diu que posar "capsetes a sobre de taules" l'1-0 és legítim

El secretari d'Organització de Podem treu ferro a l'anunci d'Ada Colau que facilitarà que es pugui votar en el referèndum de l'1 d'octubre

RedaccióActualitzat

El secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, s'ha mostrat comprensiu amb l'afirmació de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau que facilitarà que es pugui votar l'1 d'octubre. Echenique, però, ha rebaixat el suport del govern d'Ada Colau a una "decisió administrativa" davant d'una "mobilització" i s'ha referit a les urnes com a "capsetes":

"Crec que una decisió administrativa de l'Ajuntament de Barcelona de donar-hi suport obrint portes, col·locant taules o posant capsetes a sobre de taules no només és legítima, sinó que, a més, té poques conseqüències de gran gravetat."

Podem creu que Podem Catalunya hauria de consultar les bases perquè decideixin la posició sobre l'1-O.

Podem Catalunya ha anunciat que farà campanya per promoure la participació l'1 d'octubre i el seu líder, Albano Dante Fachín, ha dit que anirà a votar "no" a la independència.

Com Ada Colau, la majoria dels dirigents dels comuns s'han mostrat predisposats a anar a votar. És el cas del coordinador general del partit, Xavier Domènech; el líder d'EUiA, Joan Josep Nuet, i la portaveu de Catalunya en Comú, Elisenda Alamany. També coincideixen, però, a veure-ho com una mobilització i no pas com un referèndum vinculant
 

Anar al contingut