Josep Antoni Duran i Lleida, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Josep Antoni Duran i Lleida, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Madrid

Duran i Lleida demana a Zapatero que avanci les eleccions anticipades

El candidat de Convergència i Unió al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha demanat que les eleccions anticipades s'avancin per abans del 20 de novembre. Duran i Lleida ha explicat que, tot i que fa mesos va reclamar que els comicis es fessin al novembre, ara ha canviat d'opinió i creu que s'han de convocar a l'octubre perquè el govern central no té intenció d'aprofundir en les reformes.

Actualitzat
Josep Antoni Duran i Lleida vol avançar les eleccions anticipades. En la seva habitual carta setmanal dirigida als militants d'Unió Democràtica, el cap de llista de CiU a Madrid ha remarcat que els comicis s'haurien de fer a l'octubre i que, per això, el president del govern espanyol hauria de convocar formalment eleccions com a molt tard el proper 19 d'agost.

Possible debat a tres bandes

A banda d'aquest anunci, la federació nacionalista ha explicat que el PSOE i el PP podrien convidar el candidat de Convergència i Unió a participar en un debat televisat a tres bandes que se celebraria durant la campanya de les eleccions generals.

Segons CiU, aquesta opció encara s'està debatent però tant els socialistes com els populars hi han mostrat una gran predisposició.

A principis del mes de setembre està prevista una reunió dels tres caps de campanya per decidir si finalment s'arriba a un acord.

Si fos així, aquesta seria la primera vegada que els dos aspirants a presidir el govern espanyol inclourien un tercer candidat en la discussió.
Anar al contingut